Komentara: 6
Pregleda: 5533
Foto

Festival džeza i roka u Abaziji na Paliću

25.07.2018. u 17:52h
Izvor: Subotica.com
Prvi "Youth Jazz & Rock festival“ biće održan naredne nedelje, 1. i 2. avgusta na Paliću, u organizaciji Rotarakt kluba Subotica.
Festival džeza i roka u Abaziji na Paliću

U želji da obogate ponudu kulturnih sadržaja za mlade, članovi Roatakt kluba Subotica organizovaće dvodnevni festival u nedavno renoviranom bioskopu „Abazija“. Prvo veče Festivala biće posvećeno džez muzici, kada će nastupiti Katarina Kočetova Trio, Bojan Cvetković i Ivan Jovanović trio iz Vršca, dok će drugo veče  biti u  znaku roka, a nastup će imati Šajzerbiterlemon i Vizelj iz Beograda, a nakon njih i DJ Bugi Fade.

- Na ideju za Festival smo došli tako što smo sproveli anketu i zaključili da mladima u Subotici najviše nedostaje ovaj tip kulturno-umetničkog programa - objasnila je Lara Majkić, članica Rotarakt kluba Subotica.

Akcenat Festivala, prema rečima Pavla Zvekića, člana Rotarakt kluba Subotica je na interakciji mladih muzičara i subotičke publike.

- Festival je idealna prilika da se predstave mladi i kvalitetni muzičari i da se dokaže da postoji kulturno-umetnička scena u Srbiji, kao i da postoji potencijal da se organizuje više ovakvih programa. Na Festivalu neće biti predstavljeni subotički bendovi, ne zato što smo hteli da ih isključimo, nego što smo hteli da predstavimo nešto sveže subotičkoj publici, koja možda nije dovoljno upoznata sa tim. Na džem sešnu će subotički muzičari moći da učestvuju i sviraju zajedno sa gostima - rekao je Zvekić.

Festival džeza i roka u Abaziji na Paliću

U okviru pratećeg programa Festivala, biće organizovane muzičke radionice, razgovori o karijeri i muzici, kao i promocija stvaralaštva mladih umetnika.

Početak programa obe večeri je od 20 časova, a karte se mogu kupiti u bioskopu „Abazija“ po ceni od 150 dinara za veče, odnosno 200 dinara za obe večeri.

Izvor: Subotica.com
Najava festivala "Youth Jazz & Rock Festival" Najava festivala "Youth Jazz & Rock Festival" Najava festivala "Youth Jazz & Rock Festival" Najava festivala "Youth Jazz & Rock Festival" Najava festivala "Youth Jazz & Rock Festival" Najava festivala "Youth Jazz & Rock Festival"
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5533
Povezane teme

abazija

youth jazz rock festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.