Komentara: 1
Pregleda: 2439

Festival duhovne muzike sutra u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg

09.11.2018. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Crkveni hor "Sveti Roman Melod" i Crkvena opština Subotica, pod pokroviteljstvom Grada Subotice, po treći put organizuju Horski festival duhovne muzike, koji će se održati sutra, 10. novembra, u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, s početkom u 19 časova. Ove godine nastupiće ukupno šest horova, tri iz Subotice, dva iz Srbije i jedan iz Rusije.
Festival duhovne muzike sutra u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg

Pored domaćina manifestacije Crkvenog hora "Sveti Roman Melod", na ovogodišnjem Horskom festivalu duhovne muzike iz našeg grada nastupaće i Hor "Collegium musicum catholicum" i Kamerni hor "Pro musica", a među učesnicima biće i Crkveni hor "Sveti car Konstantin i carica Jelena" iz Sombora, Mešoviti hor KUD-a "Svetozar Marković" iz Novog Sada, dok će specijalni gost festivala biti Omladinski hor "Nižnji Novgorod" iz istoimenog grada iz Rusije.

- Na programu će biti dela pravoslavne i katoličke duhovne muzike, izvodiće se kompozicije različitih epoha i čuvenih evropskih kompozitora, te oni koji vole i uživaju u horskoj i duhovnoj muzici su dobrodošli, a ulaz na festival je slobodan - kaže Dragana Nikolić, dirigent Crkvenog hora "Sveti Roman Melod".

Festival duhovne muzike sutra u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg

Svake godine, čast da otvori festival ima jedan od uglednih srpskih muzikologa. Tako je prve godine festival otvorila Danica Petrović, prošle godine Bogdan Đaković, a ove godine čast će pripasti Sonji Marinković, profesorki Katedre za muzikologiju sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Crkveni hor "Sveti Roman Melod" uvek je otvoren za saradnju i nove članove, čiji prijem je trenutno u toku. Zainteresovani mogu da se prijave utorkom i četvrtkom od 19 časova u prostorijama Crkvene opštine Subotica, kada se održavaju redovne probe hora.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2439

Povezano dešavanje

Povezane teme

hor sveti roman melod

crkva vaznesenja gospodnjeg

festival duhovne muzike

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.