Komentara: 4
Pregleda: 2453

Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva od 5. do 8. septembra

04.09.2017. u 12:44h
Izvor: Subotica.com
Šesnaesto izdanje Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva održaće se od 5. do 8. septembra, a obeležiće ga bogat kulturno-umetnički program. Ulaz za sve posetioce je slobodan.
Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva od 5. do 8. septembra

Festival će započeti sutra, 5. septembra, otvaranjem izložbe "Tradicija i običaj kićenja kod bački Bunjevaca" u Holu Otvorenog univerziteta, s početkom u 19 časova. Na otvaranju izložbe nastupaće Tamburaški orkestar "Tajna", KUDŽ "Bratstvo", KUD "Aleksandrovo", BKC "Tavankut" i UG "Bunjevačka vila".

Drugog Festivalskog dana, 6. septembra, održaće se Veče posvećeno bunjevačkim velikanima, povodom 270 godina od smrti Lovre Bračuljevića i 170 godina od rođenja Kalora Milodanovića. Predavanja će početi u 19 časova, na Otvorenom univerzitetu, u sali 213 (1. sprat), a predavači će biti Suzana Kujundžić Ostojić, ispred BIEC "Ambrozije Šarčević", i Joso Poljaković, ispred KUD "Bunjevka". 

Trećeg dana Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva, 7. septembra, u Svečanoj sali Otvorenog univerziteta, održaće se promocija fotomonografije i projekcija pozorišne predstave "Zemlja naši pradidova", čiji tekst i režiju potpisuje Kata Kuntić, a igra Amaterska dramska grupa KUD "Bunjevka". Program će početi, kao i prethodnih dana, u 19 časova.

Poslednjeg dana, 8. septembra, Festival će se zatvoriti koncertom u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova. Koncert će biti u znaku 50 godina od smrti Pere Tumbas - Haje, a u programu će učestvovati Subotički tamburaški orkestar, sa solistkinjom Tamarom Babić, iz UG "Bunjevačka kasina".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2453
Povezane teme

koncert

izložba

kud bunjevka

subotički tamburaški orkestar

festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

kud bratstvo

KUD Aleksandrovo

bunjevačka vila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.