Komentara: 2
Pregleda: 1457

FEF Palić među najznačajnijim festivalima Evrope

05.09.2017. u 15:27h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni žiri asocijacije evropskih festivala (EFA) uvrstio je Palić među 26 najznačajnijih u 2017. godini, a kriterijum je izuzetan kvalitet, rad, posvećenost i uticaj u svojim kontekstima i teritorijama. EFFE nagrada biće dodeljena 18. septembra u Briselu.
FEF Palić među najznačajnijim festivalima Evrope

Festival evropskog filma (FEF) Palić nominovan je na listi 26 najznačajnijih evropskih festivala u 2017. godini. FEF Palić se probio u najznačajnijh 26 u konkurenciji čak 715 evropskih festivala.

Po mišljenu međunarodnog žirija Asocijacije evropskih festivala (European Festivals Association, EFA) letnji festival u čarobnoj šumi Palića je vodeće kulturno dešavanje u Srbiji, u potpunosti posvećeno očuvanju i promociji evropskog filma.

- Festival evropskog filma na Paliću pripada grupi festivala koja se isključimo bavi evropskim sadržajem i ima za cilj da bude mesto susreta kulturne raznolikosti među evropskim zemljama i da prati stvaranje novih ideja prvenstveno u oblasti kinematografije. - navodi se u oceni žirija, uz napomenu da u sedam julskih dana Palić postaje isinska evropska prestonica kulture i savršeno mesto za ljubitelje evropskog filma.

Dvadesetčetvrto izdanje ove godine održano je od 15. do 21. jula, u kako organizatori kažu nikada težim uslovima, koji su posledica teške finansijske situacije i sveopšteg stanja u kulturi, ali je i pored toga velikom željom i energijom onih koji su godinama unazad podržavali festival uspeli da zadrže renome i koliko toliko nadoknade ono što je krasilo palićki ponos protekle više od dve decenije.

Grupa ljudi svojim entuzijazmom sačuvala je FEF Palić da preživi tešku godinu, u nadi da će na jubilej četvrt veka postojanja ovaj festival dobiti svoje zasluženo mesto u budžetima grada, pokrajine i republike, samim time da ga prepoznaju kao što ga prepoznaje stručna Evropa - kao veliki i značajan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1457
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.