Komentara: 14
Pregleda: 6078

"Fajzer" i "Sputnjik" vakcine za vikend bez poziva

23.04.2021. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Svi punoletni državljani Srbije u subotu i nedelju će moći da se vakcinišu protiv virusa kovid-19 cepivima "Fajzer-Biontek" i "Sputnjik V" na punktu za imunizaciju u Novoj opštini od 8 do 20 časova, bez prethodnog zakazivanja. U istom terminu, u ambulanti u Kumičićevoj ulici bez poziva će moći da prime samo "Fajzer-Biontek" vakcinu.
"Fajzer" i "Sputnjik" vakcine za vikend bez poziva

Kako objašnjavaju iz Doma zdravlja Subotica, na raspolaganju će biti oko 1.000 doza "Fajzer-Biontek" i oko 675 doza "Sputnjik V" vakcine za građane koji žele da se vakcinišu bez prethodnog zakazivanja. Obe vakcine deliće se u subotu i nedelju na punktu za imunizaciju u Novoj opštini od 8 do 20 časova, dok će se u isto vreme "Fajzer-Biontek" vakcina deliti i u ambulanti u Kumičićevoj ulici.

- To smo organizovali kako bi se rasteretio glavni punkt, da bi se izbegle nepotrebne gužve i dugo čekanje u redu, pa će oni koji žele da se vakcinišu "Fajzer-Biontek" vakcinom moći da biraju da li će da je prime u Novoj opštini ili u Kumičićevoj - objašnjava Ivanka Beoković, direktorka Doma zdrava Subotica. - Ukoliko za vikend ne podelimo sve doze koje imamo na raspolaganju, vakcinaciju bez poziva ćemo nastaviti u ponedeljak i utorak, a kako budu pristizale dodatne količine vakcina, tako ćemo obaveštavati javnost o novim terminima.

"Fajzer" i "Sputnjik" vakcine za vikend bez pozivaKada krenu na vakcinaciju, građani treba da ponesu samo lični dokument sa slikom i da eventualno popune i ponesu obrazac za saglasnost, kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem. Ukoliko nisu u mogućnosti da to učine, obrazac će moći da popune i na samom punktu, a iz Doma zdravlja Subotica mole sve građane da se prilikom dolaska na vakcinaciju obavezno pridržavaju protivepidemijskih mera, te da nose zaštitnu masku i održavaju propisanu distancu.

Molimo građane da poštuju mere i da u slučaju gužve formiraju kolonu, jedan iza drugog, i sačekaju da dođu na red - poručuje Beoković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 dana
Komentara: 14
Pregleda: 6078
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.