Komentara: 2
Pregleda: 3100
Foto

Execom Nord opremio računarsku laboratoriju na Visokoj tehničkoj školi

12.12.2018. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija dobili su još jednu računarsku laboratoriju, modernizovanu i opremljenu u saradnji sa IT kompanijom "Execom Nord", u kojoj će stečena teorijska znanja moći da primenjuju na praktičnim vežbama, a ukoliko pokažu zavidan nivo znanja, mogućnost i da dobiju posao u kompaniji nakon završetka studija.
Execom Nord opremio računarsku laboratoriju na Visokoj tehničkoj školi

U želji da studenti još za vreme studija osete i dožive atmosferu rada u ozbiljnoj kompaniji, kako u smislu posla koji će obavljati, tako i ambijenta u kojem će boraviti, otvorena je još jedna računarska laboratorija, koju su zajedničkim snagama opremile i modernizovale Visoka tehnička škola i IT kompanija "Execom Nord". Na ovaj način, kako je istakao Igor Firstner, direktor ove visokoobrazovne ustanove, nastavljena je sada već tradicionalna saradnja škole sa privrednim subjektima iz Subotice i okoline.

Execom Nord opremio računarsku laboratoriju na Visokoj tehničkoj školi

- Naša osnovna funkcija jeste da obrazujemo kadar koji bi u bliskoj budućnosti trebalo da radi u privredi, zbog čega smo smatrali veoma značajnim da privredne subjekte i preduzeća u što većoj meri dovedemo u našu ustanovu kako bi, s jedne strane, bili vizuelno prisutni i da bi naši studenti uvideli da nakon zavšetka studija imaju gde da se zaposle i rade, a s druge strane, kako bi kompanijama i firmama dali mogućnost da se predstave i prenesu svoja praktična iskustva studentima. Zbog toga su danas, nakon svečanog otvaranja, predstavnici kompanije "Execom Nord" održali i jedno predavanje studentima, sa kojima su podelili svoja iskustva i govorili o projektima na kojima trenutno rade - rekao je Firstner. 

U našoj zemlji, kompanija "Execom" postoji i radi gotovo dve decenije, dok je kompanija "Execom Nord" njena ćerka firma koja posluje u Subotici nešto više od dve godine. O tome koliko dobru saradnju ostvaruje sa Visokom tehničkom školom, govori i podatak da je oko 90 odsto zaposlenih izašlo iz ove visokoobrazovne ustanove, a kako dodaje Bojan Đurić, direktor kompanije, ovo je način da se "Execom Nord" zahvali i vrati zajednici pruženo.

Execom Nord opremio računarsku laboratoriju na Visokoj tehničkoj školi

- Ono što pružamo studentima na Visokoj tehničkoj školi je mogućnost prakse u toku školovanja, a ukoliko pokažu zavidan nivo znanja i ako postoji potreba za njihovim kadrovima, nudimo im stipendiju i zaposlenje. Prošle godine je šest studentata ostvarilo pravo na stipendiju i našlo posao kod nas u kompaniji, što je upravo naša želja i cilj, da pokažemo mladim ljudima u Subotici da imamo sreće što je Visoka škola ovde i što proizvodi softver inženjere kakvi su nam neophodni. Drugim rečima, ljudi koji ostanu u gradu, završe ovu školu, imaju želje i afiniteta prema programiranju, mogu da nađu dobro plaćen posao i da rade na svetskim i evropskim projektima - poručio je Đurić.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje Execom Nord laboratorije Otvaranje Execom Nord laboratorije Otvaranje Execom Nord laboratorije Otvaranje Execom Nord laboratorije Otvaranje Execom Nord laboratorije Otvaranje Execom Nord laboratorije Otvaranje Execom Nord laboratorije Otvaranje Execom Nord laboratorije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3100
Povezane teme

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

informacione tehnologije

igor firstner

execom nord

laboratorija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.