• Pregleda: 1529

Execom Nord opremio računarsku laboratoriju na Visokoj tehničkoj školi

Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija dobili su još jednu računarsku laboratoriju, modernizovanu i opremljenu u saradnji sa IT kompanijom "Execom Nord", u kojoj će stečena teorijska znanja moći da primenjuju na praktičnim vežbama, a ukoliko pokažu zavidan nivo znanja, mogućnost i da dobiju posao u kompaniji nakon završetka studija.
Execom Nord opremio računarsku laboratoriju na Visokoj tehničkoj školi

U želji da studenti još za vreme studija osete i dožive atmosferu rada u ozbiljnoj kompaniji, kako u smislu posla koji će obavljati, tako i ambijenta u kojem će boraviti, otvorena je još jedna računarska laboratorija, koju su zajedničkim snagama opremile i modernizovale Visoka tehnička škola i IT kompanija "Execom Nord". Na ovaj način, kako je istakao Igor Firstner, direktor ove visokoobrazovne ustanove, nastavljena je sada već tradicionalna saradnja škole sa privrednim subjektima iz Subotice i okoline.

- Naša osnovna funkcija jeste da obrazujemo kadar koji bi u bliskoj budućnosti trebalo da radi u privredi, zbog čega smo smatrali veoma značajnim da privredne subjekte i preduzeća u što većoj meri dovedemo u našu ustanovu kako bi, s jedne strane, bili vizuelno prisutni i da bi naši studenti uvideli da nakon zavšetka studija imaju gde da se zaposle i rade, a s druge strane, kako bi kompanijama i firmama dali mogućnost da se predstave i prenesu svoja praktična iskustva studentima. Zbog toga su danas, nakon svečanog otvaranja, predstavnici kompanije "Execom Nord" održali i jedno predavanje studentima, sa kojima su podelili svoja iskustva i govorili o projektima na kojima trenutno rade - rekao je Firstner. 

U našoj zemlji, kompanija "Execom" postoji i radi gotovo dve decenije, dok je kompanija "Execom Nord" njena ćerka firma koja posluje u Subotici nešto više od dve godine. O tome koliko dobru saradnju ostvaruje sa Visokom tehničkom školom, govori i podatak da je oko 90 odsto zaposlenih izašlo iz ove visokoobrazovne ustanove, a kako dodaje Bojan Đurić, direktor kompanije, ovo je način da se "Execom Nord" zahvali i vrati zajednici pruženo.

- Ono što pružamo studentima na Visokoj tehničkoj školi je mogućnost prakse u toku školovanja, a ukoliko pokažu zavidan nivo znanja i ako postoji potreba za njihovim kadrovima, nudimo im stipendiju i zaposlenje. Prošle godine je šest studentata ostvarilo pravo na stipendiju i našlo posao kod nas u kompaniji, što je upravo naša želja i cilj, da pokažemo mladim ljudima u Subotici da imamo sreće što je Visoka škola ovde i što proizvodi softver inženjere kakvi su nam neophodni. Drugim rečima, ljudi koji ostanu u gradu, završe ovu školu, imaju želje i afiniteta prema programiranju, mogu da nađu dobro plaćen posao i da rade na svetskim i evropskim projektima - poručio je Đurić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Alex024 Odgovori
Sve je ovo lepo ali je pomalo zalosno sto elektro i masinski smerovi nemaju neku ozbiljniju praksu ili neki nacin da se bolje upoznaju sa tim sto ih ceka nakon zavrsetka skole. Cak i ako ih ubace u ove firme u zoni to nije isti kao sto informaticari mogu da nauce tokom prakse. Sto se profesora tice u skoli svi su jako dobri i trude se da znanje stvarno prenesu.
Sion Odgovori
Dualno obrazovanje, to je ono sto fali u R. Srbiji, tj nije ni priblizno dovoljno razvijeno kao na zapadu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.