Komentara: 1
Pregleda: 2595

Evropski reditelji stižu na Palić

27.02.2013. u 15:48h
Izvor: Portal "B92"
Festival evropskog filma Palić održao je, treći put za redom, veoma uspešnu promociju na upravo završenom prestižnom medjunarodnom festivalu u Berlinu.
Evropski reditelji stižu na Palić

Dogovorena je realizacija filmske radionice na Paliću, koju će voditi neka od najpoznatijih svetskih režiserskih imena, izjavio je Tanjugu programski direktor Otvorenog univerziteta u Subotici koji organizuje palićki festival Pavle Budinčević.

Za ovu promociju je vladalo veliko interesovanje, "tražila se pozivnica više, a u jednom momentu se na ulazu formirao red od 20 metara", rekao je on.

"Ponosni smo na činjenicu da naša promocija privlači pažnju, jer time poboljšavamo imidž Palića i privlačimo nove goste na festival, istakao je Budinčević.

On je dodao da je tokom boravka na Berlinalu sklopljen dogovor o realizaciji radionice "Izlet na selo", projekta Evropske filmske akademije koji se svake godine organizuje na nekom drugom mestu. Ove godine to će biti Palić, u terminu od 19. jula, odnosno od dana zatvaranja festivala.

"Ideja je da vrhunski evropski filmski stvaraoci prenose znanja i iskustva mladjim kolegama. U radionici će učestvovati jedno veliko evropsko ime iz oblasti kinematografije, kao i dva reditelja sa naših prostora poznatih u svetskim okvirima. Oni će raditi sa desetak polaznika, mladih reditelja koji dolaze sa svih meridijana", kazao je Budinčević.

Festival evropskog filma na Paliću predstavlja jedan od najznačajnijih filmskih festivala u zemlji i regionu, održava se svakog jula u Subotici i na Paliću uz gostovanje svetski poznatih imena evropske kinematografije.

Festival će ovog jula biti održan po jubilarni 20. put.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2595

Povezana vest

Povezane teme

palić

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.