Komentara: 2
Pregleda: 3493

Etnofest u subotu na Paliću

14.10.2020. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Usled pandemije korona virusa, 17. izdanje Etnofesta održaće se u nešto skromnijem obliku, bez učešća stranih umetnika, ali i dalje sa vrhunskim programom koji su pripremili umetnici iz Srbije. Glavni program održaće se u subotu na Paliću, dok će u okviru festivala biti organizovani i prateći programi.
Etnofest u subotu na Paliću
Foto: Nikola Lučić

Ove godine na programu su koncerti na kojima će publika moći da čuje fado muziku, savremene interpretacije etno zvuka lokalnih autora, kao i umetnike koji su proputovali svet. Još samo ovog puta na festivalu će biti prisutni savremeni trubaduri, putujući izvođači muzike sveta koje je okupilo Udruženje "Etnofest" u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Srbije, Belgije, Francuske, Mađarske i Ukrajine, u okviru projekta "Trubaduri 2020".

- Etnofest je, verujemo, muzički događaj bez presedana u našem gradu. Već 17 godina donosi najraznovrsniji i najkvalitetniji muzički program u kojem subotička publika ima mogućnost da uživa. U kontinuitetu i nepokolebljivo insistiramo na muzičkom profesionalizmu - ističe Dejan Vujinović, umetnički direktor festivala.

Kao i prethodnih godina, ulaz na festival je besplatan.

Program 17. Etnofesta

Petak, 16. oktobar

"Trubaduri 2020" - Program koncerata na železničkim stanicama

Sombor

  • 15:30 - 17:15h "Contrabayando" (Subotica), "Rahat" (Beograd) i "Frame trio" + Miroslav Jovančić i Arpad Bakoš (Novi Sad, Subotica, Čantavir).

Subotica

  • 18:00 - 19:30h "Istanbul Night" (Zrenjanin, Horgoš) i "KurtaUtca" (SU).

Subota, 17. oktobar

Glavni program

Palić, bioskop "Abazija"

  • 13:00 - 18:00h "Duo Meu Fado" (BG), "Frame Orchestra" (NS), Jovančić/Bakoš/Dukić trio (SU) i "Naked" (Beograd).

U okviru pratećeg programa festivala, organizuje se i Oktobarska kritična masa, vožnja biciklista od Subotice do Palića, a više o ovom programu možete pročitati u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3493

Povezana vest

Povezane teme

etnofest

festival etnofest

program etnofest festivala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.