Komentara: 0
Pregleda: 2275

Etnofest: Izložbe - koncerti

18.06.2009. u 09:16h
Izvor: RTV Yueco
Etnofest: Izložbe - koncerti

U okviru završne nedelje Etnofesta sinoć je u Gradskom muzeju otvorena izložba koncertnih fotografija. A nakon toga svi ljubitelji dobrog zvuka u prepunoj bašti Baš kuće mogli su da uživaju u flamenku u izvođenju našeg sugrađanina Roberta Đivanovića i jednog od najboljih jazz, a u isto vreme i etno muzičara na aktuelnoj istočno - evropskoj sceni, Mihalja Dreša.

Edvard Molnar, Tamaš Opitz i Pere Masramon su tokom protekle dve godine bili zvanični fotografi WOMEX -a, najvećeg sajma „world music - a" na planeti. Izložene koncertne fotografije su nastale u Sevilji, i predstavljaju omaž muzičkom pravcu koji čini samu srž Etnofestivala.

Robert Đivanović, naš sugrađanin, dugogodišnji je zaljubljenik u flamenko. Svojim specifičnim muzičkim izrazom, sinoć u prostoru Baš kuće, uveo nas je u svet autentične andaluzijske muzike i kulture. Kao drugi izvođač, predstavila se grupa Dresch Quartet iz Budimpešte.

Za sve one, koji su propustili ovaj događaj moći će da uživaju u dobroj svirci još u petak i subotu na Letnjoj pozornici na Paliću gde će nastupiti izvođači iz Belgije, Francuske, BiH i Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2275
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.