Komentara: 1
Pregleda: 6871

Epidemiološka situacija i dalje nepovoljna ali primetan je trend poboljšanja

18.08.2020. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, od početka epidemije pa zaključno sa današnjim danom, u našem gradu je registrovao ukupno 379 osoba obolelih od virusa kovid-19, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije, što znači da je u prethodnih nedelju dana obolelo još 19 naših sugrađana.
Epidemiološka situacija i dalje nepovoljna ali primetan je trend poboljšanja

U poslednja 24 sata, u respiratornoj ambulanti subotičke bolnice pregledano je 27 pacijenata, od kojih je 20 bilo kontrolnih, dok su tri nova pacijenta zadržana na bolničkom lečenju. Tokom jučerašnjeg dana, na dalje kućno lečenje i izolaciju iz bolnice je otpušteno pet pacijenata.

INFORMACIJE O PACIJENTIMA - Najbliži članovi porodice mogu da dobiju informacije o zdravstvenom stanju pacijenata koji se leče u kovid delu bolnice svakog dana od 13 do 14 časova, pozivom na broj 024/555-222 i to za kovid jedinicu intenzivnog lečenja lok. 343, kovid odeljenje za infektivne bolesti lok. 261 i kovid centar 1 lok. 484.

- Trenutno se na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice nalazi ukupno 36 pacijenata. Tri pacijenta nalaze se u jedinici intenzivnog lečenja, od toga jedan na mehaničkoj ventilaciji - navodi se u dnevnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji Opšte bolnice Subotica.

U izveštaju se dodaje da među zdravstvenim radnicima ove ustanove nema novih slučaja zaraze virusom kovid-19.

Gradski štab za vanredne situacije napominje da se epidemiološka situacija i dalje ocenjuje kao nepovoljna, ali da ohrabruje to što se već drugu nedelju zaredom beleži trend poboljšanja.

- Građani i ustanove trebalo bi da nastave sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi trend obolevanja i u narednom periodu bio silazni - saopštio je Gradski štab. - Pridržavanje svih propisanih preventivnih mera i dalje je neophodno, jer isključivo od nas samih zavisi kretanje broja obolelih u narednom periodu.

Od početka epidemije pa zaključno sa današnjim danom, na teritoriji Severnobačkog okruga registrovano je ukupno 470 osoba obolelih od virusa kovid-19 (Subotica 379, Bačka Topola 75 i Mali Iđoš 16), a broj smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa ovim oboljenjem iznosi 17 (Subotica 15 i Bačka Topola 2).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6871

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

gradski štab za vandredne situacije Subotica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.