Komentara: 5
Pregleda: 4827

Elvira Kovač u Podkomitetu PS Saveta Evrope

24.01.2017. u 16:27h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Elvira Kovač u Podkomitetu PS Saveta Evrope

Potpredsednica Saveza vojvođanskih Mađara i članica stalne delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, Elvira Kovač izabrana je za potpredsednicu Podkomiteta za prava manjina PS Saveta Evrope na jutrošnjem sastanku Komiteta.

„Kao potpredsednica Podkomiteta, biću u prilici da u većoj meri učestvujem u praćenju poštovanja manjinskih prava i Okvirne konvencije o zaštiti nacionalnih manjina, kao i kreiranju stavova Parlamentarne skupštine na ovu važnu temu.“ – ističe Kovač.

Takođe, Elvira Kovač je na Komitetu za jednakost i nediskriminaciju izabrana za izvestioca na temu „Širenje govora mržnje i uloga političkih lidera u borbi protiv zločina iz mržnje“. U svojstvu izvestioca, Elvira Kovač će dve godine raditi na pripremi izveštaja i rezolucije na ovu temu o kojoj će se izjašnjavati poslanici u plenumu, navodi se u saopštenju SVM-a.

Elvira Kovač je rođena 18. jula 1982. godine u Zrenjaninu, gde je završila gimnaziju. Studirala je na Ekonomskom Fakultetu u Subotici, gde je bila i student-prodekan i jedan semestar na Wirtschaftsuniversitaet-u u Beču. Diplomirala je 2006. godine. Od tada, pa do jula 2007. je radila u Izvršnom Veću Vojvodine, u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i socijalnu politiku, navodi se na sajtu SVM.

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4827
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

elvira kovač

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.