• Pregleda: 4090

Elvira Kovač u Podkomitetu PS Saveta Evrope

Foto: vmsz.org.rs
Elvira Kovač u Podkomitetu PS Saveta Evrope

Potpredsednica Saveza vojvođanskih Mađara i članica stalne delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, Elvira Kovač izabrana je za potpredsednicu Podkomiteta za prava manjina PS Saveta Evrope na jutrošnjem sastanku Komiteta.

„Kao potpredsednica Podkomiteta, biću u prilici da u većoj meri učestvujem u praćenju poštovanja manjinskih prava i Okvirne konvencije o zaštiti nacionalnih manjina, kao i kreiranju stavova Parlamentarne skupštine na ovu važnu temu.“ – ističe Kovač.

Takođe, Elvira Kovač je na Komitetu za jednakost i nediskriminaciju izabrana za izvestioca na temu „Širenje govora mržnje i uloga političkih lidera u borbi protiv zločina iz mržnje“. U svojstvu izvestioca, Elvira Kovač će dve godine raditi na pripremi izveštaja i rezolucije na ovu temu o kojoj će se izjašnjavati poslanici u plenumu, navodi se u saopštenju SVM-a.

Elvira Kovač je rođena 18. jula 1982. godine u Zrenjaninu, gde je završila gimnaziju. Studirala je na Ekonomskom Fakultetu u Subotici, gde je bila i student-prodekan i jedan semestar na Wirtschaftsuniversitaet-u u Beču. Diplomirala je 2006. godine. Od tada, pa do jula 2007. je radila u Izvršnom Veću Vojvodine, u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i socijalnu politiku, navodi se na sajtu SVM.

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)

povezane teme

5
AlwaysUltra Odgovori
Jos radnih mesta za vms aparatcike. Srecom sam pobegao od njihovih "ljudskih i manjinskih" prava !!
suboticanin Odgovori
da li se doticna bori i za manjinska prava madjara iz Madjar mozgoloma ili samo madjara iz VMS-a?
uvek u pravu Odgovori
Da li se bori i za prava Srba u Mađarskoj pošto je u pitanju Savet Evrope a ne neka srpska institucija?
Sion Odgovori
Zalosno je cuti da ce se samo baviti nacionalnim manjinama. Kad je vec na takvoj poziciji mogla bi da iskoristi svoje okruzenje da lobira za Suboticu / Vojvodinu pa i Srbiju.
pista Odgovori
ajd sto ce biti potpredsednica nekog podkomiteta.... nego sto ce zaradjivati samo tako.... zena je em republicki poslanik, mozda je u BG i clan nekog skupstinskog odbobra to je jos plus lova.... pa kad putuje tako malo preko grane / dnevnica, pa jos honorar u Jevropi.... a vi braco moja glasajte i sledeci put za Pastor&Co. ako cete ostati do sledecih izbora u Srbiji. Ako niste otisli trbuhom za kruhom posto ovi o tome ne razmisljaju... oni su uvek siti, a frizideri im puni.... jeste li culi kakvu je kucu kupio mali Pastor u Malom Rradanovcu????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.