Komentara: 0
Pregleda: 3159
Foto

Ekonomska škola proslavila 110. rođendan

26.09.2017. u 11:32h
Izvor: TV Subotica
Ekonomska srednja škola proslavila je juče 110 godina postojanja i rada. Povodom jubileja, organizovana je svečana akademija u Velikoj većnici Gradske kuće.
Ekonomska škola proslavila 110. rođendan

Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ osnovana je davne 1907. godine, zbog potrebe za stručnim kadrovima u oblasti trgovine i bankarstva. Tokom godina, usledile su brojne promene naziva i lokacija škole. Današnji naziv, škola nosi od 1952. godine, po bivšoj učenici Bosiljki Milićević, koja je izgubila život u studenskim demonstracijama, u Beogradu 1938. godine. Na sadašnjoj adresi, u ulici Đure Đakovića, škola se nalazi od 1985. godine

- Ponosni smo na ovih proteklih 110 godina, jer smo kroz razna istorijska razdoblja uvek konstantno održavali proces vaspitanja i obrazovanja. Stvarali smo uspešne ljude, za sebe i za našu lokalnu zajednicu - istakao je Imre Zombori, direktor Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“.

Ekonomska škola proslavila 110. rođendan

Svečanosti povodom jubileja škole, prisustvovala je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika.

- Ekonomska srednja škola u Subotici može se pohvaliti da je, tokom svih 110 godina, sačuvala svoj ugled, ostala je popularna i školuje i dalje dobre kadrove i stručnjake, koji na raznim fakultetima sa ponosom potvrđuju odakle su krenuli i gde su stekli osnove znanja - rekla je zamenica gradonačelnika.

Ekonomska škola proslavila 110. rođendan

Kada je škola osnovana brojala je 43 učenika, a sada ima njih 777 raspoređenih u 29 odeljenja. Od svojih početaka, škola se trudila da se prilagodi potrebama privrede, čemu i danas teži, kroz praksu i dualno obrazovanje.

Izvor: TV Subotica
Obeležavanje 110 godina Ekonomske skole Obeležavanje 110 godina Ekonomske skole Obeležavanje 110 godina Ekonomske skole Obeležavanje 110 godina Ekonomske skole Obeležavanje 110 godina Ekonomske skole Obeležavanje 110 godina Ekonomske skole Obeležavanje 110 godina Ekonomske skole Obeležavanje 110 godina Ekonomske skole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3159
Povezane teme

ekonomska škola Subotica

gradska kuća

velika većnica

ekonomska srednja škola

timea horvat

godišnjica

obeležavanje godišnjice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.