Komentara: 13
Pregleda: 7222

Ekonomičnijim rešenjima do veće uštede u Gerontološkom centru

03.06.2013. u 13:34h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Danas je u Gerontološkom centru predstavljeno rešenje kako može na jednostavan način da se uštedi. U pitanju je instaliranje aparata za sušenje ruku koji će zameniti papirne ubruse.
Ekonomičnijim rešenjima do veće uštede u Gerontološkom centru

Budući da je dosadašnja potrošnja novca na papirne ubruse za celu ustanovu iznosila 563.930,00 rsd godišnje, što i nije mali utrošak, direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević, pobrinuo se da se troškovi smanje. Ugradnjom sunčevih panela i instalacijom električnih sušača ruku, godišnja ušteda iznosiće oko 1.500.000,00 rsd.

Prve godine pokriće se troškovi ove invensticije jer je na nabavku trideset pet sušača potrošeno 1.022.580,00 rsd, ali već naredne godine osećaće se poboljšanje u budžetu uz značajne uštede.

Direktor Saniteh-a (firme koja zastupa Dyson airblade aparate) Nebojša Zatezalo, rekao je da su ovo najekonomičniji i najbrži sušaći za ruke koji zadovoljavaju higijenske standarde. Gerontološki centar Subotica je prva Ustanova u Srbiji koja uvodi ovakav sistem i na taj način postići će uštedu od preko 90% u okviru budžeta.

Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević najavio je dalje korake u sprovođenju ušteda za ovu Instituciju. Ideja je da se neonsko osvetljenje zameni led osvetljenjem kako bi se potrošnja električne energije smanjila za oko 50% u odnosu na dosadašnji utrošak.

Ekonomičnijim rešenjima do veće uštede u Gerontološkom centru

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 7222
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.