• Pregleda: 1394

Ekološka priredba u OŠ "10. oktobar"

Kako bi podstakli razvijanje ekološke svesti kod učenika, te na zanimljiv i angažovan način ukazali na značaj očuvanja životne sredine, OŠ "10. oktobar" po prvi put je organizovala Ekološku priredbu. Priredbi su prisustvovali i budući prvaci i njihovi roditelji, kako bi se upoznali s nekim od aktivnosti koje se tokom godine realizuju u školi.
Ekološka priredba u OŠ "10. oktobar"

Tokom cele školske godine, u školi se održavaju ekološke radionice na kojima učenici, uz kordinaciju nastavnika, izrađuju slike, plakate, zanimljive eko tepihe, igračke, obuću i odeću od reciklažnih materijala. Učenici, kao i gosti priredbe, mogli su da se dive ovim radovima u holu škole, gde su uoči priredbe bili izloženi.

Osim izložbe, škola je organizovala i ekološku modnu reviju, te su učenici, uz popularnu muziku, hodali u šarenim haljinicama i odelima na modnoj pisti, što je izazvalo opšte oduševljenje svih prisutnih.

- Ponosni smo što možemo reći da smo jedna od škola koja razvija ekološku etiku kod učenika i težimo da dajemo primer poštovanja i očuvanja prema našoj planeti - poručila je Melinda Đurić Kiš, direktorka OŠ "10. oktobar".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Goldy Odgovori
Sve pohvale agilnim prosvetnim radnicima škole 10.oktobar i deci koja kroz igru uče kako da poboljšaju i sačuvaju životnu sredinu.
Планинар Odgovori
Честитам на приредби. Предложио бих да пређете на еколошке активности у природи.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.