Komentara: 1
Pregleda: 1834
Foto

Ekipa Ekonomske škole pobednik kviza o poznavanju istorije Subotice

22.12.2023. u 08:15h
Izvor: Subotica.com
Da sem što poznaju ekonomiju i menadžment, dobro barataju i istorijskim podacima, naročito onim vezanim za prošlost našeg grada, pokazala je ekipa Ekomomske škole „Bosa Milićević“, koja je ubedljivo pobedila na kvizu o istoriji Subotice.
Ekipa Ekonomske škole pobednik kviza o poznavanju istorije Subotice

Nadmetanje srednjoškolaca organizovano je u okviru projekta „Upoznaj svoj grad – Subotica drugi ugao“ koji je organizivao subotički ogranak Kola srpskih sestara. Baš kao što im ime ekipe kaže „Veni, vidi, vici“, ekonomisti su došli, videli i pobedili ekipe „Sarići“ TŠ „Ivan Sarić“ i “Samardžići“ Gimnazije „Svetozar Marković“.

 - Bili su zaista sjajni. Pobednička ekipa je imala maksimalnih 130 bodova, drugoplasirana ekipa TŠ „Ivan Sarić“ imala je 100, a Gimnazije sa osvojenih 60 bodova. Sve je prošlo u najboljem redu, đaci su pokazali znanje. Iako je bilo nadmetanje, svi takmičari su dobili darove od Kola srpskih sestara – kaže profesorka Jasmina Marić.

Ekipa Ekonomske škole pobednik kviza o poznavanju istorije Subotice

Projektom „Upoznaj svoj grad“ Kolo srpskih sestra želelo je da mladima približi fragmente prošlosti našeg grada. Tokom prošle nedelje održane su radionice i obilasci sakralnih objekata u našem gradu.

 - Prezadovoljni smo kako je sve prošlo. Škole su učestvovale u projektu, đaci su to sjajno prihvatili, posvetili se učenju i obilasku grada. Zaista smo ponosni na sve njih. Ideja celog projekta je da u multukulturalnosti koja krasi Subotici i koja je jedna od najvećih vrednosti grada, da se mladi ljudi upoznaju sa graditeljima, spomenicima, građevinama, značajnim ljudima – ističe prof. dr Jelena Birovljev, predsednica Kola srpskih sestara - Ovaj projekat je podržao Grad Subotica koji je prepoznao našu ideju i želju da damo doprinos kulturi našeg grada. Nadamo se da ćemo i dogodine organizovati ovako nešto.

Ekipa Ekonomske škole pobednik kviza o poznavanju istorije Subotice

Izvor: Subotica.com
Kviz takmičenje - upoznaj svoj grad Kviz takmičenje - upoznaj svoj grad Kviz takmičenje - upoznaj svoj grad Kviz takmičenje - upoznaj svoj grad Kviz takmičenje - upoznaj svoj grad Kviz takmičenje - upoznaj svoj grad Kviz takmičenje - upoznaj svoj grad Kviz takmičenje - upoznaj svoj grad
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1834
Povezane teme

Kolo srpskih sestara Subotica

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.