Komentara: 2
Pregleda: 2689

Edukativni poligon za bicikliste u OŠ "Kizur Ištvan"

18.09.2021. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
U sklopu obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, Grad Subotica će organizovati edukativni poligon za bicikliste u dvorištu OŠ "Kizur Ištvan" u ponedeljak, 20. septembra, s početkom u 13 časova.
Edukativni poligon za bicikliste u OŠ "Kizur Ištvan"
Foto: Ilustracija

Edukativni poligon za bicikliste podrazumeva kratku obuku kroz takmičenje đaka, uzrasta od 12 godina, biciklom na poligonu. Samu obuku, kako teorijsku, tako i praktičnu, realizovaće pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a za najbolje učesnike na poligonu, Grad je obezbedio nagrade.

Na poziv Grada Subotice, obeležavanju manifestacije se pridružilo i JKP "Parking", koje će tokom cele Evropske nedelje mobilnosti, za prvih 50 novih registrovanih korisnika usluge "SU bajk", obezbediti kredit od 500 dinara za korišćenje ove usluge. 

Evropska nedelja mobilnosti obeležava se od 16. do 22. septembra, a cilj ove manifestacije, čiji je osnivač Evropska komisija, jeste podsticanje nemotorizovanih vidova prevoza u gradovima i promociju zdravih načina kretanja, stoga ovogodišnji moto kampanje glasi "Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2689
Povezane teme

OŠ Kizur Ištvan

biciklizam

poligon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.