Komentara: 2
Pregleda: 3122

Edukativni letnji program „U hladu salaša“

14.07.2015. u 17:24h
Izvor: Subotica.com
Udruženje „Jogi“ koje se najkraće rečeno bavi decom i njihovim obrazovanjem realizovalo je prvu nedelju edukativnog letnjeg programa „U hladu salaša“. Rezultati su očekivani: srećna deca, zadovoljni roditelji.
Edukativni letnji program „U hladu salaša“

Udruženje je u toku protekle školske godine uspešno realizovalo obrazovne radionice subotom u knjižari „Plato“, a zatim u atriumu hotela „Galleria“, zahvaljujući predusretljivosti osoblja i njihovoj svesti o važnosti rada sa decom. Podstaknuta je želja za znanjem i saznavanjem, razvijena ljubav prema učenju, stvaran kolektivni duh.

Ovog leta Udruženje organizuje edukativno – rekreativni program „U hladu salaša“ koji se organizuje u ciklusima od po pet dana, od ponedeljka do petka, za decu od 6 do 11 godina. Svakog dana deca posećuju drugi salaš, lokaciju odabranu na osnovu primerenosti i bogatstva sadržaja.

U pitanju su etno salaš „Balažević“ u Tavankutu, „Bellum fogado“ u Hajdukovu, ergela „Furioso“ na Šupljaku, imanje porodice Tikvicki na Bikovu i Rokin salaš kraj sela Nosa.

Ovim programom obuhvaćeno je jahanje konja i vožnja konjskom zapregom na tri lokacije, neposredno ambijentalno učenje o biljkama i životinjama u njihovom prirodnom okruženju, raznolike igre koje pokreću ceo organizam, likovne – etno radionice. Proteže se deo istorije kraja, kao i narodne tradicije.

Edukativni letnji program „U hladu salaša“

Bitno je naglasiti da deca boraveći u okviru poseta imaju priliku da upoznaju ljude različitih profesija neupitne stručnosti. Moramo pomenuti poznatog subotičkog veterinara Grgu Tikvickog, prirodnjaka i istoričara Ištvana Hulo, kao i Ivicu Dulića koji se bavi bunjevačkom narodnom tradicijom i folklorom. Sa decom je cele nedelje učiteljica Mirjana Kosanović, stručni saradnik Udruženja „Jogi“.

Zadovoljstvo trinaestoro dece koji su bili uključeni u prvi ciklus radionica je ogromno. Sa nestrpljenjem su čekali novi dan i novu avanturu. Važnost boravka u prirodi i  dobiti od ovako organizovanog slobodnog vremena su priča koja zahteva posebnu pažnju.

U toku su prijave za naredne cikluse radionica. Priuštite svojoj deci nezaboravnu uspomenu i odvojite ih od različitih monitora na nedelju dana. Informacije možete dobiti putem telefona 060/855-60-71.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3122
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.