Komentara: 2
Pregleda: 4747

Edukativne aktivnosti Centra za promociju zdravlja povodom Svetskog dana hrane

13.10.2014. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Centar za promociju zdravlja, Zavoda za javno zdravlje Subotica povodom Svetskog dana hrane organizovaće 14., 15. i 16. oktobra edukativne seminare o pravilnoj ishrani i poremećajima ishrane sa ciljem osposobljavanja mladih da biraju zdrave navike u ishrani. Polaznici su po 2-3 učenika iz svih razreda Gimnazije “Svetozar Marković” koji će naučeno preneti svojim vršnjacima.
Edukativne aktivnosti Centra za promociju zdravlja povodom Svetskog dana hrane

Sadržaj edukativnog seminara je “Piramida pravilne ishrane”, “Pripremi svoj jelovnik”, “Organska hrana”, „Posledice nepravilne ishrane”, “Anoreksija i bulimija” i ”Rešavanje problema nepravilne ishrane”.

Sadržaj će budućim edukatorima biti prenet kroz predavanja i radionice uz interaktivno uključenje učenika. Seminari će se sva tri dana održati u prostorijama škole (Svetozar Marković) u terminu  od 8 do 12 časova. Seminar će voditi nutricionista i dva lekara Zavoda za javno zdravlje Subotica.

U četvrtak, 16. oktobra, u megamarketu "0-24 Trgopromet" Dom zdravlja Subotica, Zavod za javno zdravlje Subotica i Apoteka Subotica će organizovati akciju u zajednici. Akcija će se odvijati u terminu od 9 do 12 časova, a akcenat ove akcije će se staviti na značaj pravilne ishrane.

U okviru ove akcije stanovnici će biti u prilici da provere faktore rizika svoga zdravlja i da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje: sprovešće se merenje krvnog pritiska, šećera i masnoća u krvi, merenje telesne visine i težine, obima struka i određivanje BMI – indeksa telesne mase i procenta masnog tkiva. Lekari i farmaceuti će deliti savete. Pozivamo stanovnike našeg grada da zajedno obeležimo Svetski dan hrane, da prekontrolišu svoje zdravlje, provere svoje rizike i promene navike u korist zdravlja.

Edukativne aktivnosti Centra za promociju zdravlja povodom Svetskog dana hrane

Istog dana (četvrtak, 16. oktobar) u prostorijama Hemijsko-tehnološke škole u terminu od 13,30 časova biće organizovana tribina „A kako se ti hraniš?“ za učenike 3 i 4 razreda hemijske škole. Predavač je lekar Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4747
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

centar za unapređenje zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.