Komentara: 1
Pregleda: 1298

Džudo: Borojević zlatan na Evro kupu, mlađi „Spartanci“ doneli šest medalja

07.05.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Mateja Borojević, džudista Spartaka, u dresu reprezentacije Srbije okitio se zlatnom medaljom na Evro kupu za juniore održanom u Rijeci. Borojević je u kategoriji +100kg ubedljivo savladao protivnike i popeo se na pobedničko postolje uz najsjajnije odličje oko vrata.
Džudo: Borojević zlatan na Evro kupu, mlađi „Spartanci“ doneli šest medalja

U prvoj borbi Mateja je savladao predstavnika Italije Frančeska Di Flavia, a potom u borbi odluke za zlatnu medalju trijumfovao je protiv jošjednog Italijana,  Emiliana Rosija i zasluženo osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji.

Dok se Borojević nadmetao u Hrvatskoj u dresu sa državnim grbom, njegovi mlađi klupski drugari su bili izuzetno uspešni na Memorijalnom međunarodnom turniru u Kikindi.  Spartakovi džudisti su u konkurenciji 30 klubova zauzeli četvrto mesto u ekipnom plasmanu uz šest osvojenih medalja.

Džudo: Borojević zlatan na Evro kupu, mlađi „Spartanci“ doneli šest medaljaDžudo: Borojević zlatan na Evro kupu, mlađi „Spartanci“ doneli šest medalja“Spartanci” su se na Međunarodnom kupu “Dragan Ciganović – Ciga” okitili sa jednom zlatnom, tri srebrne i dve bronzane medalje.

U konkurenciji mlađih dečaka do 34kg  Relja Žagar je osvojio zlato, Vukašin Đuran se okitio srebrom, dok je Čongor Kemiveš osvojio bronzu.

Džudo: Borojević zlatan na Evro kupu, mlađi „Spartanci“ doneli šest medalja

Čenge Kemiveš osvojila je srebro u kategoriji do 40kg, kao i Nikola Rašović u kategoriji do 38kg, dok se Marko Lovaš okitio bronzom u kategoriji preko 73kg.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1298
Povezane teme

džudo

džudo klub spartak

mateja borojević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.