Komentara: 23
Pregleda: 1735

DZH: "Zbog čega se insistira na ubrzanom reizboru Žigmanova?"

18.11.2021. u 13:24h
Izvor: Demokratska zajednica Hrvata (DZH)
Novo saopštenje Demokratske zajednice Hrvata nastavak je teme jučerašnjeg ogašavanja u medijima u kojem se ukazalo na nezakonitosti u postupku izbora direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Isto prenosimo u celosti, u nastavku.
DZH: "Zbog čega se insistira na ubrzanom reizboru Žigmanova?"

Da je kritika blagotvorna opšte je poznato. Potvrđuje to i slučaj (re)izbora u pokušaju Tomislava Žigmanova na mesto direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Juče upućeno javno upozorenje o protivzakonitim radnjama u Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata, proizvelo je već danas, hitno sazivanje telefonske sednice Hrvatskog nacionalnog veća gde se između ostalog traži i davanje mišljenja u postupku izbora direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Isti onaj Upravni odbor koji je najpre 06.08.2021. godine protivzakonito raspisao konkurs za izbor direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, pa nakon toga 31.08.2021. godine poništio spomenuti konkurs, pa zatim opet, 22.09.2021. godine protivzakonito, raspisao drugi konkurs sada predlaže dopisom od 09.11.2021. godine većnicima Hrvatskog nacionalnog veća da kao prvoplasiranog kandidata za direktora podrže Tomislava Žigmanova, dojučerašnjeg direktora, istog onog koji se još uvek lažno predstavlja kao direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, premda mu je 12.10.2021. godine istekao mandat. Nije mu to prvi put, na žalost.

Slučaj (re)izbora u pokušaju, Tomislava Žigmanova, postaje zanimljiviji ako se ima u vidu da je pet radnih dana bilo potrebno administraciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata da upute dopis kojim o svojoj odluci, donetoj 04.11.2021. godine obaveštavaju Hrvatsko nacionalno veće, premda se nalaze u istom objektu. Ovim je činom protivzakonito delovanje Tomislava Žigmanova produženo za pet dana.

Slučaj (re)izbora u pokušaju, Tomislava Žigmanova, dalje, čami u kancelariji Hrvatskog nacionalnog veća dodatnih deset dana, čime je za istih deset dana, produženo protivzakonito delovanje Tomislava Žigmanova.

Ko zna koliko bi još na delu bilo protivzakonito delovanje Tomislava Žigmanova, da juče nismo uputili javno upozorenje u vidu saopštenja o nezakonitostima u ovoj ustanovi.

O predlogu Upravnog odbora izjasniće se većnici Hrvatskog nacionalnog veća, sutra, ne telefonskoj sednici.

Pravi je ovo trenutak da se zapitamo, čega se to Jasna Vojnić plaši kad saziva telefonsku sednicu Hrvatskog nacionalnog veća, danas za sutra, na kojoj predlaže da joj (re)izaberemo Tomislava Žigmanova. Plaši li se da su ona i Tomislav Žigmanov izgubili potporu većnika Hrvatskog nacionalnog veća i Zajednice?

Sramotno je da se o ovako važnim pitanjima, kakva su izbor čelnih osoba u Zajednici odlučuje na telefonskim sednicama, danas za sutra. Pozivamo stoga javno sve većnice i većnike Hrvatskog nacionalnog veća da iz razloga gore iznesenih odbiju dati potporu (re)izboru Tomislava Žigmanova, bilo glasanjem protiv, bilo suzdržavanjem od glasanja.

// kraj saopštenja

Izvor: Demokratska zajednica Hrvata (DZH)
Postavljeno pre 2 nedelje i 1 dan
Komentara: 23
Pregleda: 1735
Povezana vest
Povezane teme
demokratska zajednica hrvata hrvatska zajednica zavod za kulturu vojvođanskih hrvata tomislav žigmanov
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.