Komentara: 0
Pregleda: 1344

Dvestotinjak građana iskoristilo mogućnost besplatnog preventivnog pregleda

17.12.2018. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
Dvestotinjak građana iskoristilo mogućnost besplatnog preventivnog pregleda

Na besplatne preventivne preglede, koji su se održali juče u Opštoj bolnici Subotica, odazvalo se 195 sugrađana, a obavljeno je ukupno 385 pregleda i laboratorijskih usluga. Ovoga puta, sugrađani su bili u prilici da pregledaju pluća, oči i urade tumor markere kolorektalnog karcinoma.

- Obavljen je 81 pregled od strane specijaliste pulmologa, a isto toliko obavljeno je i spirometrijskih pregleda. RTG snimanje pluća, prema indikacijama od strane pulmologa, urađeno je kod 65 pacijenata, dok je pregled od strane specijaliste oftalmologa urađen kod 98 pacijenata. Laboratorijskih analiza krvi na tumor markere CEA i CA 19-9 bilo je ukupno 60 - saopštili su iz Opšte bolnice Subotica.

U toku jučerašnje akcije, o sugrađanima su se brinuli lekari specijalisti pulmolozi, oftalmolozi, medicinske sestre-tehničari, specijalisti kliničke biohemije i laboratorijski tehničari.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1344
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

besplatan pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.