Komentara: 0
Pregleda: 3089

Dve nagrade za pozorište Kostolanji Deže na 8. JoakimInterFestu

15.10.2013. u 15:55h
Pozorište "Kostolanji Deže" osvojilo je dve nagrade na 8. Međunarodnom pozorišnom festivalu "JoakimInterFest" koji se održavao u Kragujevcu od 7. do 15 oktobra. Andraš Urban je sa predstavom "Sam Đavo" osvojio nagradu za najbolju režiju, dok je Gabor Mesaroš dobio nagradu za najbolju mušku ulogu u pomenutom pozorišnom delu.
Dve nagrade za pozorište Kostolanji Deže na 8. JoakimInterFestu

Na 8. Međunarodnom pozorišnom festivalu "JoakimInterFest" nagradu za najbolju režiju dobio je Urban Andraš za predstavu "Sam đavo" pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice, dok su Joakimove glumačke nagrade pripale su Gaboru Mesarošu za ulogu u predstavi "Sam đavo" i Maji Izetbegović za ulogu u predstavi "Elijahova stolica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Joakimova nagrada za najbolju predstavu pripala je predstavi "Grebanja ili kako se ubila moja baka" u izvodjenju Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Predstava "Izbrisani" Prešernovog gledalisča iz Kranja dobila je nagradu za vizuelnost, a specijalnu nagrada za tekst Jeton Neziraj za predstavu "Let iznad kosovskog pozorišta" Qendra multimedia iz Prištine.

Dve nagrade za pozorište Kostolanji Deže na 8. JoakimInterFestu

Žiri 8. JoakimInterFesta, u čijem su sastavu pored Gorana Markovića bili i reditelji Vladimir Milcin i Laslo Keseg, sve nagrade je doneo jednoglasno. Članovi žirija izrazili su zadovoljstvo što su radili u dobroj atmosferi na jednom veoma kvalitetnom festivalu, koji je dosledno opravdao izbor teme "Živeti sa drugima".

Po njihovoj oceni, većina predstava bila je veoma kvalitetna i uzbudljiva, pružajući gledaocima potpuni teatarski doživljaj.

Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3089
Povezane teme

kostolanji deže

pozorište kostolanje deže

andraš urban

pozorište

pozorište kostolanji deže

pozorište deže kostolanji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.