Komentara: 0
Pregleda: 2246

Dve medalje veslačica Palića na Prvenstvu Srbije u Beogradu

22.09.2015. u 10:24h
Izvor: Subotica.com
Na Prvenstvu Srbije, najznačajnijem domaćem veslačkom takmičenju, koje je proteklog vikenda održano na Adi Ciganliji u Beogradu, Veslački klub “Palić” dobio je državne šampionke u disciplini dubl skula - Milu Milentijević i Ivu Zubelić. Medalju bronzanog sjaja je osvojila Ana Miković u disciplini skifova. VK "Palić" je na ovom prvenstvu zauzeo 8. mesto u generalnom plasmanu.
Dve medalje veslačica Palića na Prvenstvu Srbije u Beogradu

Mila i Iva su u kategoriji pionira u disciplini dubl skula, stazu dužine 1.000 metara izveslale u vremenu 3:54:28, time zauzele prvo mesto i osvojile zlatnu medalju, dok je kadetkinja Palića, Ana Miković, izuzetnom borbenošću stazu dužine 2.000 metara u discipline skifova uspela da završi na trećoj poziciji s vremenom 8:52:39 i osvoji bronzanu medalju na državnom prvenstvu.

Od ostalih takmičara Veslačkog kluba “Palić” zapažen nastup imao je kadet Viktor Bajari kome je u trci sa ostalim skifistima za 16 sekundi izmaklo bronzano odličje. Za samo pet sekundi bronzana medalja izmakla je i mlađanoj Žofiji Šereš, pionirki Veslačkog kluba “Palić” koja je u finalnoj trci skifistkinja zauzela 4. mesto sa vremenom 4:44:35.

Dve medalje veslačica Palića na Prvenstvu Srbije u Beogradu

Pionir VK “Palić”, Roland Erdelji, zauzeo je 5. mesto završivši finalnu trku s vremenom 4:14:25. Palićki juniorski dubl skul čiju posadu su činili Kosta Bolić i Vince Šereš u finalnoj trci zauzeo je takođe 5. mesto s vremenom 7:11:85, a isto mesto pripalo je i palićkom ženskom skul četveracu sa posadom Nina Zubelić, Milica Stambolija, Ana Miković i Ema Paći i vremenom od 7:33:20. Peti plasman u finalu imao je i ženski dubl skul VK “Palić”, Nina Zubelić i Milica Stambolija, koje su trku završile u vremenu 8:27:69.

Junorka Palića, Ema Paći, osvojila je 6. mesto u konkurenciji skifistkinja s vremenom 8:38:53, a isto mesto zauzela su i braća Nađ VK “Palić”, Kristijan i Sebastijan, s vremenom 3:56:43 u finalnoj trci pionirskih dubl skulova.

Posle mnogo neizvesnih i kvalitetnih trka u dva dana, Prvenstvo Srbije na Adi Ciganliji, koje je po broju učesnika bilo najmasovnije u istoriji ovog takmičenja (232 posade), najuspešnije je završio VK „Partizan“ sa ukupnim skorom od 19 medalja, sedam zlatnih, devet srebrnih i tri bronzane. Veslački klub “Palić” je sa jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljom zauzeo 8. od 12 mesta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2246
Povezane teme

veslački klub palić

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.