• Pregleda: 3403

Dve medalje Tamaša Kajdočija na Svetskom prvenstvu u dizanju tegova

Dve medalje Tamaša Kajdočija na Svetskom prvenstvu u dizanju tegova

U glavnom gradu Japana, Tokiju, od 15-23. juna održano je Svetsko prvenstvo u dizanju tegova za juniore (U20). Jedini takmičar koji je nastupao pod srpskom trobojkom je bio Tamaš Kajdoči iz KDT "Spartak".

Tamaš je nastupao u kategoriji +105kg i u vrlo jakoj konkurenciji osvojio je po jednu srebrnu i bronzanu medalju, uz oborene državne rekorde u trzaju i biatlonu. Stameni Subotičanin je srebrnu medalju osvojio u izbačaju sa 223 kilograma, bronza je osvojena u biatlonu sa 403 kg, dok je u disciplini trzaj sa 180kg osvojio peto mesto.

U kategoriji preko 105kg u biatlonu najbolji je bio Jermenac Simon Martirosjan (426 kg), drugi je bio Gruzijac Giorgi Čekheice (406 kg), dok je Tamaš Kajdoči za samo tri kilograma izgubio još jednu srebrnu medalju i morao da se zadovoljni "drvenom".

Još jednim odličnim nastupom na svetskoj smotri Tamaš Kajdoči je potvrdio svoj nesumnjivi kvalitet, i zahvaljujući predanom radu sa njegovim trenerom, ujedno i selektrorm reprezentacije Srbije, Stipanom Vertom, po pravilu sa svakog takmičenja dolazi sa odličnim rezultatima, baš kao što je to bilo u Tokiju. Za njega se više ne govori da je perspektivan i talentovan, on je dokazano kvalitetan sportista sa konstantnom težnjom ka najvišim ciljevima, što je svakako odlika pravog šampiona, na ponos Subotičana.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.