Komentara: 2
Pregleda: 3397

Dve delegacije u poseti ustanovama Gerontološkog centra

30.05.2013. u 15:11h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Delegacija iz Republike Srpske i delegacija AP Vojvodine obišle su danas Ustanove Gerontološkog centra u Subotici. Tom prilikom su posetili Dom „Dudova šuma“ i Gerontološki klub „Kertvaroš“ i sa domaćinom, direktorom Gerontološkog centra dr Nenadom Ivaniševićem, upoznali se sa radom ovih institucija.
Dve delegacije u poseti ustanovama Gerontološkog centra

Slavica Kuprešanin, pomoćnica ministra za porodicu Vlade Republike Srpske, istakla je kao primer dobre prakse način na koji se medicinsko osoblje ophodi prema pacijentima, kao da su deo njihove porodice. Isto tako dopale su joj se kreativne radionice koje domaćini klubova organizuju za svoje članove, uz naročitu pohvalu Psihološkom savetovalištu i Dnevnom centru i savetovalištu za osobe obolele od demencije, koji se nalaze u okviru Gerontološkog kluba „Kertvaroš“.

Tomislav Bogunović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, istakao je značaj IPA projekata, pomoću kojih je Gerontološki centar unapredio svoj rad. Isto tako, savetovao je druge institucije da se ugledaju na rad ove Ustanove kako bi i one istupile korak napred.

Članovi delegacije Vlade Republike Srpske koju čine: Slavica Kuprešanin, pomoćnik ministra za porodicu, Goran Raca, pomoćnik ministra za sport, Natalija Petrić, viša stručna saradnica za pravne i kadrovske poslove, Marijana Aćimovac, viša stručna saradnica za studijsko-analitičke i istraživačke poslove u oblasti demografije i Goran Trivić, viši stručni saradnik za demografiju i populacionu politiku, složili su se da im je ova poseta Subotici značajna jer su videli primere dobre prakse i način rada na koji jedna istaknuta Ustanova funkcioniše.

Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević, zahvalio se na poseti delegacijama i dodao kako su ovi susreti obostrano značajni jer se razmenjivanjem poslovnih iskustava lakše napreduje. Ovom prilikom najavio je da će od juna početi adaptacija Gerontološkog kluba „Bajnat“ i Gerontološkog kluba „Centar II“.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3397
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

gerontološki klub kertvaroš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.