Komentara: 0
Pregleda: 2578

Dvanaest medalja plivača "Spartak-Prozivke" na Letnjem prvenstvu Srbije

09.08.2017. u 12:01h
Izvor: Subotica.com
Šest plivača „Spartak-Prozivke“ osvojilo je dve zlatne i po pet srebrnih i bronzanih medalja u juniorskoj i apsolutnoj konkurenciji. Posle naporne sezone plivači sa Prozivke će malo predahnuti i pripremati se za nove izazove.
Dvanaest medalja plivača "Spartak-Prozivke" na Letnjem prvenstvu Srbije

U Sportskom centru Novi Beograd, od 4. do 6. avgusta održano je Letnje prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji. Na prvenstvu su učestvovali gotovo svi klubovi iz Srbije koji imaju predstavnike u ovim kategorijama. Tačnije, 45 prijavljenih klubova sa oko 350 takmičara koji su snage odmeravali u oko 1500 individualnih disciplina i čak 75 prijavljenih štafetnih disciplina.

Među najbrojnijima, kao što se i očekivalo, bili su novosadski i beogradski klubovi koji su zasluženo i odneli epitete najboljih, prvenstveno zbog broja plivača, a i prema osvojenom broju medalja.

Plivački klub „Spartak-Prozivka“ učestvovao je sa šest plivača od kojih su tri, u kategoriji juniora, odneli jedno zlato, dva srebra i pet bronzi dok su u apsolutnoj konkurenciji ostala tri plivača odnela takođe jedno zlato ali i tri srebra.

Dvanaest medalja plivača "Spartak-Prozivke" na Letnjem prvenstvu Srbije

U kategoriji juniora (15-16 godina) boje ovog kluba branili su: Novak Savić, sa osvojena dva srebra u disciplinama 50 metara slobodnim stilom i 200 metara mešovito i tri bronze u discplinama 100 metara i 200 metara slobodno, kao i u disciplini 50 metara delfin čime je u sve te tri discipline postavio svoje nove lične rekorde. Balaž Farkaš osvojio je zlato u disciplini 50 metara prsnim stilom sa isplivanim vremenom 31.15 sekundi, što je takođe njegov lični rekord u ovoj disciplini, dok je Borislav Fermanović uspeo da odnese dve bronzane medalje i to u disciplinama 200 metara prsno i 800 metara slobodnim stilom što je za drugu disciplinu veliki uspeh s obzirom da je plivao bez ulaznog vremena.

Dvanaest medalja plivača "Spartak-Prozivke" na Letnjem prvenstvu Srbije

U apsolutnoj kategoriji klub su predstavljala takođe tri plivača, odnosno Mina Mastilović, koja je prva stigla na cilj u disciplini 100 metara slobodnim stilom i dva puta druga, na 50 metara i 200 metara slobodnim stilom, zatim Sekul Sekulović, koji je odneo srebrnu medalju u disciplini 100 metara leđno i Bojan Udicki, koji je na cilj stigao četvrti ali sa postavljenim novim ličnim rekordom u disciplini 50 metara delfin i to sa isplivanim vremenom 25.02 sekunde.

Takođe, u ekipnom plasmanu u apsolutnoj konkurenciji, odnosno u kategoriji svih prijavljenih plivača iz ukupno 45 klubova, plivački klub „Spartak-Prozivka“ prvenstvo je završio na 7. mestu.

Plivači su se naporno pripremali za ovaj sam vrh takmičenja u zemlji, stoga su sada na zasluženoj pauzi i pune baterije za takmičenja koja slede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2578
Povezane teme

plivači

plivanje

plivači spartaka

plivački klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.