Komentara: 20
Pregleda: 8611
Video
Foto

Dva sjajna koncerta za novogodišnje praznike

27.12.2023. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Subotičani koji se odluče da na prelazu godina borave na Gradskom trgu imaće prilike da se provedu uz zvuke trube i sjajnog orkestra Bobana i Marka Markovića, a kao uvertira za novogodišnju noć,u petak u Velikoj većnici Gradske kuće biće pravi praznik klasične muzike u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra.
Dva sjajna koncerta za novogodišnje praznike

Trubački orkestar Bobana i Marka Markovića poznat je svuda u svetu, popularan kako u Srbiji tako u zemljama u okruženju, stoji iza čuvenih kompozicija„Mesečina“ i „Kalašnjikov“, dok ga je čuveni muzički magazin „Songlines“ uvrstio u listu od 50 najvećih svetskih instrumentalista.

 - Program počinje u 22.30 časova a Boban Marković je ime koje obećava spektakl na subotičkom trgu. Zato bez obzira na vremensku prognozu, pozivamo sugrađane da dođu na trg jer zaista nemamo priliku da često prisustvujemo ovakvom jednom događaju i da slušamo ovakve muzičare, koji naprave atrakciju gde god se pojave - poručila je Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti u Gradskoj upravi Subotice – Po tradiciji, u Novu godinu ćemo ući uz taktove valcera “Na lepom plavom Dunavu” i efektni vatromet. Prazničnu atmosferu će upotpuniti i deo novogodišnjeg vašara, koji će raditi i ponuditi Subotičanima i njihovim gostima hranu i piće. Sve mere bezbednosti će biti preduzete i u ograđenom prostoru neće biti moguće unošenje staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava.

Dva sjajna koncerta za novogodišnje praznikeUvertiru u novogodišnji program biće Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra u petak, 29. decembra, koji počinje u 20 časova.  Kako ove godine obeležavaju deset godina od osnivanja, i program će biti nešto drugačiji i biće iz dva dela – u prvom će svirati Verdijeve arije, dok u drugom Štrausa.

- Svake godine se trudimo na napravimo kako ozbiljan, tako i atraktivan program za našu publiku. Verdijeve arije su, jedne od najlepših ali nezgodne za izvođenje ali mi ćemo ih svirati u kontinuitetu i stvarno smo se dobro spremili. Imamo dva izuzetna glasa – sopran Vesnu Đurković, prvakinju Narodnog pozorišta iz Beograda i bariton Željko Andrić, prvak opera SNP, uz našeg dirigenta Mikicu Jevtića - najavljuje Miloš Nikolić, umetnički direktor Subotičkog simfonijskog orkestra. – U drugom delu su Štrausove kompozicije i siguran sam da ćemo ovog puta oduševiti publiku.

Dva sjajna koncerta za novogodišnje praznikeKarte za Novogodišnji gala koncert biće u prodaji od sutra po ceni od 1.000 dinara u Turističkoj organizaciji Subotice. Sav prihod od prodaje ulaznica ide u humanitarne svrhe.

 

Izvor: Subotica.com
Najava novogodišnjeg programa na Gradskom trgu i Velikoj većnici Najava novogodišnjeg programa na Gradskom trgu i Velikoj većnici Najava novogodišnjeg programa na Gradskom trgu i Velikoj većnici Najava novogodišnjeg programa na Gradskom trgu i Velikoj većnici Najava novogodišnjeg programa na Gradskom trgu i Velikoj većnici Najava novogodišnjeg programa na Gradskom trgu i Velikoj većnici Najava novogodišnjeg programa na Gradskom trgu i Velikoj većnici Najava novogodišnjeg programa na Gradskom trgu i Velikoj većnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 4 dana
Komentara: 20
Pregleda: 8611
Povezane teme

doček nove godine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.