Komentara: 0
Pregleda: 2731

„Dužijanca” postaje gradska manifestacija

18.04.2009. u 10:28h
Izvor: Subotičke novine
„Dužijanca” postaje gradska manifestacija

Gradonačelnik Saša Vučinić 8. aprila i zvanično je inaguurisao jedinstveni organizacionog odbora proslave žetvenih svečanosti „Dužijance", kao gradske manifestacije, koju je prethodnih godina organizovao Hrvatski kulturni centar „Bunjevacko kolo", pod pokroviteljstvom grada.

Na čelu višečlanog organizacionog odbora nalazi se Davor Dulić. Tim povodom, Bunjevačka stranka Vojvodine izražava zadovoljstvo što je njihova inicijativa pokrenuta pre nekoliko meseci, da se „Dužijanca" proglasi velikim praznikom svih Bunjevaca sa obeležjima gradske manifestacije, urodila plodom.

- U organizacionom odboru okupljeni su članovi iz svih umetničkih, kulturnih institucija i mnogobrojne javne ličnosti, gde političko opredjelenje nije igralo ulogu. Iskreno virujemo da će naše sveštenstvo pozdravit ovaku manifestaciju i dat joj svoju naklonost - rekao je predsednik Bunjevačke stranke Vojvodine mr Branko Francišković.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2731
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.