Komentara: 6
Pregleda: 4308

"Dužijanca malenih" tokom vikenda

28.06.2017. u 16:02h > 17:23
Izvor: Subotica.com
U organizaciji HKC “Bunjevačko kolo“, tokom vikenda biće održan jubilarni, deseti po redu Festival „Deca u Dužijanci“, u čijem će programu zahvale za dobar rod žita učestvovati oko 300 dece.
"Dužijanca malenih" tokom vikenda

Program manifestacije poznatije kao „Dužijanca malenih“ počeće u subotu u 11 časova zabavno-edukativnim programom na Gradskom trgu. U okviru programa, koji će trajati do 16 časova, nastupiće deset folklornih grupa i đaci osnovnih škola u Starom Žedniku, Tavankutu, „Sveti Sava“ i „Matko Vuković“.

- Pokušali smo da ove godine folklorni festival učinimo zanimljivijim i edukativnijim za našu decu i sugrađane. Uključili smo Gradski odbor, kao i veliki broj vaspitača i učiteljica. Smislili nešto novo, što ćemo pokazati u subotu na programu koji počinje u 11 časova i traje sve do 16 časova. To će biti jedna kombinacija zabavno-edukativnog dela, folklora i takmičenja - kaže Denis Lipozenčić, predsednik Organizacionog odbora HKC “Bunjevačko kolo“.

Druženje će biti nastavljeno u HKC“Bunjevačko kolo“, gde će od 18 časova biti održan koncert Dušana Svilara. Nakon koncerta, po uzoru na „Dužijancu“ biće predstavljeni  mali bandaš i bandašica. Centralna svečanost počeće u nedelju, u 10 časova, svečanom misom zahvalnicom u Katedralni Svete Terezije Avilske.

- Misa zahvalnica će biti u Velikoj katedrali,  počinje svečanom misom od 10 časova i sa svečanom povorkom baš kao i velika “Dužijanca”, gde će gradski bandaš i bandašica u svečanoj procesiji ući u crkvu i doneti hleb na oltar da se prikaže a biće i blagoslov žita. Gotovo je identično kao i za veliku “Dužijancu“. Po završetku mise  je procesija svečana, a završiće se jednim velikim kolom na trgu ispred katedrale. Kasnije će uslediti svečani ručak u prostorijama HKC „Bunjevačko kolo - kaže Lazar Cvijin, član Organizacionog  odbora HKC „Bunjevačko kolo“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4308
Povezane teme

dužijanca malenih

hkc bunjevačko kolo

hrvatski kulturni centar bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.