Komentara: 0
Pregleda: 3708

Dušeci za mirniji san deci "Kolevke"

27.07.2012. u 04:38h
Izvor: RTV Yueco
Deca smeštena u Domu “Kolevka” od večeras će spavati mirnijim snom. Humanitarna organizacija iz Beograda “Prijatelj u nevolji” donirala je ovoj ustanovi 163 dušeka, čija je vrednost oko milion dinara. Ovo je samo jedan od nekoliko humanih gestova koje je ova organizacija do sada uputila “Kolevci”.
Dušeci za mirniji san deci "Kolevke"

U Domu za decu sa smetnjama u razvoju”Kolevka” trenutno se nalazi 175 štićenika do 14 godina starosti. Skoro tri četvrtine mališana, zbog nemogućnosti kretanja, prinuđeno je da ceo dan provede u krevetu. Iako se uprava Doma trudila da odgovori potrebama štićenika i obezbedi im što bolje uslove, zbog nedostatka sredstava poslednjih godina dušeci su menjani samo pojedinačno. Poslednja zamena svih dušeka obavljena je pre 15 godina, tadašnjom donacijom Unicefa. Novi dušeci, deci će sigurno, prema rečima glavne medicinske sestre, omogućiti ugodniji boravak.

Organizacija “Prijatelj u nevolji” donacijom 163 dušeka, od kojih svaki, po dimenzijama, odgovara potrebama štićenika, još jednom je dokazala da sa pravom nosi to ime. Prosečna cena dušeka iznosi oko 6000 dinara, te je ukupna vrednost donacije oko milion dinara.

Već 10 godina “Prijatelj u nevolji” pruža pomoć i podršku ugroženim osobama kao što su deca sa smetnjama u razvoju, ona koja čekaju na operacije, deca bez roditeljskog staranja, kao i drugim licima koja se nalaze u teškim životnim situacijama. Sredstva obezbeđuju kroz saradnju sa donatorima, medijima i svim ljudima dobre volje koji žele da doprinesu kvalitetnijem životu ove ugrožene populacije. Današnja donacija samo je jedan u nizu humanih gestova, koje je ova organizacija uputila “Kolevci”, jer je i do sada pomoć stizala u vidu pelena, hrane i sredstava za higijenu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3708
Povezane teme

kolevka

humanitarna akcija kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.