Komentara: 9
Pregleda: 6053
Foto

Dušan Svilar, Andrej Boka i Ervin Kanjo dobitnici priznanja dr Ferenc Bodrogvari

23.06.2015. u 10:28h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće u ponedeljak uveče dodeljene su nagrade „dr Ferenc Bodrogvari“ koje su ove godine pripale filmskom režiseru Andreju Boki, Dušanu Svilaru, studentu Akademije muzičkih umetnosti i Ervinu Kanji, grafičkom dizajneru.
Dušan Svilar, Andrej Boka i Ervin Kanjo dobitnici priznanja dr Ferenc Bodrogvari

Priznanje koje nosi ime poznatog filozofa i univerzitetskog profesora, Skupština grada  Subotice dodeljuje od 1980. godine, istaknutim sugrađanima, mlađim od 40 godina, koji su najviše doprineli kulturnom bogatstvu grada.

Podsećajući na život i delo Ferenca Bodrogvarija, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, istakao je da je ova nagrada vrsta intelektualne podrške koju treba negovati, a koju, nažalost, on nije imao.

- Priznanje se dodeljuje mladim stvaraocima koji su dali svoj doprinos kulturi i umetnosti, sa željom da im ona bude inspiracija i podstrek za dalji rad i napredovanje - naglasio je Maravić.

Laureati, koji iza sebe imaju brojne nagrada, izrazili su zahvalnost što im priznanje stiže baš iz njihovog grada.

- Velika mi je čast što primam ovu nagradu, koju želim da posvetim svima onima koji su kulturno uzdizali nas i našu decu. Ti mislim na naše roditelje, vaspitače, nastavnike, profesore koji su nas usmeravali na pravi put, a ovo je i dokaz da sve što su radili, nisu radili uzalud – poručio je u ime nagrađenih Dušan Svilar.

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6053
Povezane teme

ferenc bodrogvari

nagrada dr ferenc bodrogvari

dušan svilar

velika većnica

priznanja dr ferenc bodrogvari

andrej boka

dodela priznanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.