Komentara: 79
Pregleda: 14068

Dulić: Subotica bez promene vlasti

18.09.2012. u 10:09h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić izjavio je da nije realno da se u tom gradu desi promena vlasti poput nedavne u Novom Sadu.
Dulić: Subotica bez promene vlasti

"Činjenica da sadašnju većinu u gradu čini 56 od 67 odbornika, okupljenih oko DS i SVM, govori da više od 80 odsto građana Subotice ima svoje predstavnike u gradskoj vlasti, da većina nikad nije brojnija, da je rezultat najšireg dogovora da se sve demokratske snage udruže, te zbog toga nije realno da se ovde desi ono što se dogadja u Novom Sadu i drugim gradovima", kaže Dulić.

Na pitanje da li vladajuća koalicija u Suboti može da opstane, Dulić je rekao za "Novosti" da "koalicija nikada nije bila stabilnija, preovladala je trezvenost i ozbiljnost, kao i svesnost da nema ekonomske stabilnosti bez stabilnosti u odnosima političkih aktera".

On je ocenio i da, kada je Subotica u pitanju, "preslikavanje republičke slike potpuno besmisleno jer su stranke koje čine republičku većinu na lokalu dobile tek nešto više od 15 odsto podrške".


Održan sastanak koalicionih partnera

Kako sajt subotica.com nezvanično saznaje, juče je održan sastanak svih koalicionih partnera koji čine vlast u Subotici. Na sastanku je potvrđena volja svih članica koalicije da se sadašnja vlast u Skupštini grada održi jer je politička stabilnost u gradu veoma važna da bi se lokalna samouprava posvetila razvojnim projektima, odnosno bavila privlačenjem investitora, otvaranjem novih radnih mesta i stvaranjem sveukupno kvalitetnijeg ambijenta za bolji život Subotičana.

Dulić: Subotica bez promene vlasti

Iako se poslednjih nekoliko nedelja u javnosti licitiralo sa mogućnošću promene lokalne vlasti u gradu, akteri sadašnje vladajuće koalicije smatraju da dosadašnja saradnja ide u dobrom pravcu i da se dogovorene aktivnosti sprovode. Tako je i usaglašena naredna sednica Skupštine grada za 27. septembar na kojoj će tema biti imenovanje Upravnih i Nadzornih odbora subotičkih javnih preduzeća, za čije članove je postignuta opšta saglasnost.

Koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Subotici potpisan je 4. jula ove godine između predstavnika koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" (DS, SDPS, DSHV), Saveza vojvođanskih Mađara, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno-demokratske partije, Srpskog pokreta obnove, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Saveza bačkih Bunjevaca i Bunjevačke stranke.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 79
Pregleda: 14068

Povezana vest

Povezane teme

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.