Komentara: 33
Pregleda: 9139

Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Subotici

04.07.2012. u 15:22h
Izvor: SuMedija
Potpisivanjem koalicionog sporazuma između predsednika gradskih odbora Demokratske stranke, Saveza vojvođanskih Mađara, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno-demokratske partije, Srpskog pokreta obnove, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Saveza bačkih Bunjevaca i Bunjevačke stranke, danas je u Gradskoj kući ozvaničena skupštinska većina, koju će činiti skoro tri četvrtine od ukupnog broja odbornika.
Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Subotici

Tokom naredna dva do tri dana biće poznati i svi nosioci izvršne vlasti, a prema nezvaničnim informacijama novi gradonačelnik će biti Oliver Dulić, koji je tokom minule četiri godine obavljao funkciju ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Srbije.

- Našoj stranci pripada mesto gradonačelnika i trenutno je najozbiljniji kandidat za tu funkciju upravo Oliver Dulić, ali još ništa nije definitvno odlučeno. Bitnije od kadrovskih rešenja je to što smo konačno smogli snage da zajedno pokažemo političku mudrost, ostavimo iza sebe povremene netrpeljivosti i okupimo se oko stvari koje nas povezuju, a koje su definisane u programskoj deklaraciji o daljem razvoju grada. Sa Savezom vojvođanskih Mađara smo tokom prethodne dve i po godine imali političkih razmirica, ali smo ih prevazišli jer je to bilo neophodno za nesmetan razvoj grada. Stranke koje su u novoj koaliciji je podržalo 80 odsto Subotičana i zato ova vlast ima potrebni legalitet i legitimitet. Stvoreni su uslovi za ispunjavanje predizbornih obećanja – rekao je Modest Dulić, predsednik subotičkog odbora DS-a.

U budućem sazivu Gradskog veća, koje će imati 11 članova, naći će se četiri člana Demokratske stranke, tri Saveza vojvođanskih Mađara i po jedan iz redova Liberalno demokratske partije, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Predsednika Skupštine grada predložiće SVM.

- Još uvek ne bih da licitiram imenima za mesto predsednika Skupštine grada, jer večeras imamo predsedništvo stranke, ali izvesno je da će prvi put u istoriji subotičkog parlamenta na njegovom mestu biti žena. Naša kadrovska rešenja će za mnoge biti iznenađenja, jer tu neće biti osoba koje su u prethodnom periodu obavljali bilo kakve funkcije na gradskom ili pokrajinskom nivou – izjavio je danas Jene Maglai, predsednik GO SVM.

On je dodao da bi, po njegovom mišljenju, bila efikasnija vlast sa manje stranaka, „ali da je ovakav predlog podržalo predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara, te da će oni učiniti sve da velika koalicija i opstane.“

Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Subotici

Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Subotici

Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Subotici

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 9139

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Oliver Dulić

Demokratska stranka Srbije Subotica

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

srpski pokret obnove

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

jene maglai

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

Modest Dulić

sps subotica

izbor gradonačelnika

bunjevačka stranka

preokret

sps-pups-js

izbor za bolji život

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.