Komentara: 26
Pregleda: 4654

Dulić od EU traži 100 mil. EUR

02.03.2012. u 18:22h
Izvor: Portal "B92"
Dulić od EU traži 100 mil. EUR

Ministarstvo životne sredine podnelo je zahtev za dobijanje sredstava iz fondova EU za izgradnju velikih ekoloških projekata vrednih 100 miliona evra.

Ministar životne sredine Oliver Dulić rekao je novinarima na skupu o životnoj sredini i energetici da očekuje početak realizacije tih projektata tokom ove i sledeće godine. "Radi se o izgradnji regionalne deponije 'Kalenić' koja okuplja 15 opština Kolubarskog okruga, regionalne deponije 'Halovo' koja okuplja opštine timočkog regiona i regonalne deponije "Subotica" koja će opsluživati sedam opština tog područja", kazao je Dulić.

"Onaj ko tvrdi da status kandidata za Srbiju ne znači ništa trebalo bi da se zapita kako može tako nešto da kaže, jer ćemo samo zahvaljujući ovim projektima u ekologiji uposliti nekoliko hiljada ljudi i primiti investicije od oko 100 miliona evra", rekao je Dulić. To će, kako je naveo, dovesti kanalizaciju u stotine hiljada domova i rešiti problem otpada za stotine hiljada ljudi. "Upravo to je evropska integracija u praksi", zaključio je ministar Dulić.
Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 26
Pregleda: 4654

Povezana vest

Povezane teme

Oliver Dulić

regionalna deponija

izgradnja regionalne deponije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.