Komentara: 134
Pregleda: 11950

Dulić i Pajtić otvorili radove na gradnji bazena

07.12.2011. u 15:57h
Izvor: SuMedija
Dulić i Pajtić otvorili radove na gradnji bazena

Puštanjem u rad digitalnog merača vremena na ulazu u gradilište, koji je podešen da se isključi za 180 dana, što je rok za završetak objekta, jutros su počeli radovi na izgradnji zatvorenog Gradskog bazena u subotičkom naselju „Prozivka“. Krajem proleća naredne godine, Subotičani bi trebali dobiti bazen dimezija 33x25 metara, kao i jedan manji, namenjen neplivačima. Iz sredstava projekta podrške građevinskoj industriji, koji sprovodi Vlada Republike Srbije, obezbeđeno je 536 miliona dinara.

- Pre nešto više od mesec dana je na Skupštini grada donet je zaključak o preusmeravanju novca sa megalomanskog kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi, započetog sredinom 90-ih godina i za čiji završetak treba još 10 miliona evra, na manji i funkcionalniji u naselju „Prozivka“. Vrlo brzo je sprovedena javna nabavka i već prvog dana decembra radovi, koje izvodi konzorciju „SMB gradnje“, su počeli – rekao je Slavko Parać, predsednik Skupštine grada Subotice.

Ipak, postojala je i opasnost da Subotica ostane bez već odobrenih sredstava, što je potvrdio i Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Bazen u Subotici - Oliver Dulić, Bojan Pajtić, Josip Kovač Striko, Slavko Parać

- Pre godinu i po dana Vlada Srbije je donela odluku o pomoći građevinskoj industriji, i prva sredstva koja su tada obezbeđena, u visini od 530 miliona dinara, bila su za nastavak gradnje kompleksa bazena u Dudovoj šumi. Tada je procenjeno da će ta sredstva biti dovoljna. Ipak, stručna komisija je nešto kasnije procenila da bi bilo potrebno i dodatnih pet miliona evra, a u ovom trenutku država nema novca za tako megalomanski projekat. Ja sam insistirao da ljudi koji vode grad u kratkom vremenskom periodu pronađu rešenje po kojem će Subotičani prvi put u istoriji dobiti zatvorene bazene ili će sredstva biti preusmerena u neki drugi grad. Subotička lokalna samouprava je za samo dva meseca uspela da pronađe alternativu i ovaj grad će konačno dobiti zatvorene bazene namenjene sportistima, neplivačima i rekreativcima – istakao je Dulić.

Bazen na Prozivci - Izgled

Predsednik pokrajinske Vlade, Bojan Pajtić, podsetio je da je u poslednjih nekoliko godina u Suboticu investirano 6,1 milijardu dinara, te da je taj novac bio usmeren na razvoj infrastrutkure i privrede.

Neverovatno je da jedan grad kao što je Subotica do sada nije imala zatvorene bazene. Zato je ovaj posao vrlo bitan, jer osim što pomažemo domaćoj građevinskoj industriji, rešavamo i višedecenijski problem najvećeg grada na severu Bačke – rekao je Pajtić.

Bazen na Prozivci

Josip Kovač Striko, direktor Direkcije za izgradnju grada najavio je da će gradilište u Dudovoj šumi na proleće biti konzervirano, dok se ne nađe odgovarajuće rešenje.

- Za taj posao je potrebno oko 10 miliona dinara i ta sredstva će biti planirana u budžetu za 2012. godinu – zaključio je Josip Kovač Striko.

Bazen - Subotica - Prozivka

Pripremne radova za početak izgradnje bazena možete videtu u našoj galeriji: Bazen na Prozivci

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 134
Pregleda: 11950
Povezane teme

Oliver Dulić

Slavko Parać

Josip Kovač Striko

bazen u subotici

gradski bazen

bojan pajtić

bazeni

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

bazen na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.