Komentara: 8
Pregleda: 1407

Duhovna tribina "Jedinstvo u različitosti" sutra u Velikoj većnici

25.06.2018. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
U okviru okruglog stola "Bog i deca Avramova", treća po redu duhovna tribina "Jedinstvo u različitosti" održaće se sutra, 26. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova. Predavač će biti dr Aleksandar Đakovac, docent na katedri za dogmatiku Bogoslovskog fakulteta SPC u Beogradu.
Duhovna tribina "Jedinstvo u različitosti" sutra u Velikoj većnici

U organizaciji tradicionalnih crkava i verskih organizacija u Subotici, okrugli stolovi se redovno održavaju od 2014. godine, a prema rečima sveštenika Dragana Stokina, tema svih ovogodišnjih duhovnih tribina je "Jedinstvo u različitosti", jer polaze od egzistencijalne činjenice da je sve što nas okružuje različito.

- Svaki čovek je jedinstven i neponovljiv, baš kao što je svaki kamen, travka ili cvet drugačiji u odnosu na bilo koji drugi. Dakle, to je opšta karakteristika i ono što nas ujedinjuje, da smo svi različiti. Takođe, opšta karakteristika je i da je sve slabašno i u problemu, te da ima potrebu da se osloni na onog pored, odnosno da imamo potrebu da jedni druge pomažemo. Nijedan čovek ne može da postoji sam na svetu i kad se nađe u pustinji ili prašumi ako ima samo jednog čoveka pored sebe biće mu lakše - kaže sveštenik Stokin.

Ovo će biti treća duhovna tribina koja se organizuje u okviru okruglog stola "Bog i deca Avramova", a do kraja ciklusa preostala je još jedna, koja će se održati 3. jula.

- Kada sam pokretao okrugli sto, moja ideja je bila da razgovaramo o tome šta je ono što Bog od svih nas traži, da to kažemo glasno i poučimo vernike kako svaka vera uči. U samo pitanje vere ne zadireno, jer svako veruje u Boga na svoj način i to se ne dira, ali insitiramo na onome što je Bog blagoslovio čoveku, a to je da bude što bolji, u sredini u kojoj živi - poručuje sveštenik Stokin.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 1407
Povezane teme
okrugli sto velika većnica dragan stokin tribina pravoslavna crkvena opština duhovna tribina
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.