Komentara: 39
Pregleda: 5232

DSS: Srbija je ugrožena!

29.11.2012. u 19:12h
Izvor: SuMedija
Gradski odbor DSS pridružio se kolegama iz drugih gradova u Srbiji, u Proglasu za podizanjem glasa za odbranu Srbije, njene nezavisnosti i slobode. U javnom „Proglasu” pozvani su svi slobodni građani, intelektualci i javne ličnosti, da svojim glasom ustanu protiv najnovijih dešavanja, vezanih pre svega za politiku prema Kosovu i Metohiji.
DSS: Srbija je ugrožena!

Na glavnom gradskom trgu, u sredu, 28. novembra, organizovana je akcija prikupljanja potpisa za ovaj Proglas, a potpisi su prikupljani i u mesnim zajednicama. Akciji se odazvao veliki broj građana, među kojima nije bio mali broj ni onih,koji nisu članovi ili simpatizeri ove partije.

- Proglasom želimo da skrenemo pažnju da je naša zemlja ugrožena, i da je potrebno da odbranimo njen integritet i slobodu. Ugrožena je zbog niza uslova koji se postavljaju iz Brisela, kao ni jednoj drugoj državi, zbog nedopustivih presuda Haškog tribunala i oslobađanja ratnih zločinaca, zbog nasrtaja na njen integritet i otimanja Kosova i Metohije. Glavni razlog je srljanje u evropske integracije i stavljanje interesa EU iznad interesa Srbije. Pored ovoga svedoci smo i najnovijih separatističkih pritisaka za autonomijom Vojvodine i Raške oblasti — rekao je Bogdan Laban, predsednik Gradskog odbora DSS u Subotici.

U Proglasu, Gradski odbor DSS se obraća svima kojima nije zamrzla savest i odgovornost za opstanak svog naroda i države, kako bi se odlučno reklo - ne i suprotstavilo se daljnjem rastakanju zemlje.

- Za desetak dana nažalost očekujemo i da se postave granice između Srbije i Srbije, odnosno Srbije i Kosova i Metohije, i zato moramo da se suprotstavimo tome. Prošla Vlada je učinila katastrofalne posledice potpisujući Odluke i Uredbe koje nisu u saglasnosti sa Ustavom Srbije, čega smo ovih dana svedoci — istakao je Laban.

Prikupljanje potpisa DSS nastavlja se i u drugim gradovima Srbije, s ciljem da se podigne javnost na noge, spreči dalje komadanje Srbije, osude dvostruki aršini prema nevinim žrtvama rata, omogući raskid Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, i uporedo s tim proglasi politička neutralnost Srbije.

Izvor: SuMedija
DSS: Prikupljanje potpisa građana povodom akcije "Proglas" DSS: Prikupljanje potpisa građana povodom akcije "Proglas" DSS: Prikupljanje potpisa građana povodom akcije "Proglas" DSS: Prikupljanje potpisa građana povodom akcije "Proglas" DSS: Prikupljanje potpisa građana povodom akcije "Proglas" DSS: Prikupljanje potpisa građana povodom akcije "Proglas" DSS: Prikupljanje potpisa građana povodom akcije "Proglas" DSS: Prikupljanje potpisa građana povodom akcije "Proglas"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 39
Pregleda: 5232

Povezana vest

Povezane teme

Demokratska stranka Srbije Subotica

DSS Subotica

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.