Komentara: 5
Pregleda: 3078

DSHV će pozvati partnere da se pridruže jedinstvenoj listi za izbore u HNV

23.08.2018. u 14:26h
Izvor: Demokratski savez Hrvata u Vojvodini
Savet Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata (DSHV) jednoglasno je odlučio da izađe na izbore za 4. saziv Hrvatskog nacionalnog veća (HNV). Saopštenje DSHV-a prenosimo u celosti, uz prevod na zvaničan jezik portala.
DSHV će pozvati partnere da se pridruže jedinstvenoj listi za izbore u HNV

Na trećem vanrednom zasedanju Saveta Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, održanom u sredu, 22. avgusta u Subotici, doneta je jednoglasna odluka o izlasku DSHV-a na izbore za 4. saziv HNV. Takođe, jednoglasno je usvojena Programska platforma DSHV za izbore, koja sadrži osnovne principe i viziju budućeg saziva HNV.

Prema odluci Saveta, DSHV će, kao ključni politički faktor Hrvata u Srbiji, pozvati sve ostale pozitivne i konstruktivne snage unutar hrvatske zajednice u Srbiji - hrvatske institucije i organizacije i pojedince, da prihvate izbornu platformu za novi saziv HNV-a i pridruže se stvaranju jedinstvene liste pod nazivom "HRvati ZAjedno", čiji će nosilac biti DSHV.

Predsednik DSHV-a,
Tomislav Žigmanov

// kraj saopštenja

Izvor: Demokratski savez Hrvata u Vojvodini
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3078
Povezane teme
hrvatsko nacionalno veće demokratski savez hrvata u vojvodini tomislav žigmanov hrvatska nacionalna manjina
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.