Komentara: 24
Pregleda: 3069

DS: Zaštitite secesiju - zaustavite Maglaija

04.07.2014. u 14:17h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Zaštitite secesiju - zaustavite Maglaija

Javašluk, afere i bizarni događaji svakim danom sve više urušuvaju i degradiraju vlast Jenea Maglaia i njegovih satelita.

Između ostalog, u proteklih nedelju dana saznali smo da je vladajuća koalicija za direktora JKP “Dimnjičar” od 150.000 Subotičana izabrala čoveka iz Sombora, koji je pritom čak i direktor JKP “Čistoće” u Somboru.

Potom nas je Gradska uprava, čiji je Jene Maglai starešina, ostavila bez reči tvrdeći da su softveri “umetnička dela”, kako kažu, pa ih zato kupuju bez javne nabavke “iz umetničkih razloga”. Da nije žalosno bilo bi smešno.

Nimalo smešno, ali zato veoma štetno za grad deluje i sam slučajni gradonačelnik Jene Maglai. Iz njegovog kabineta  saznali smo da je  u prošli četvrtak na sastanku sa ministarkom Zoranom Mihajlović, Jene Maglai inicirao donošenje odluke od strane Vlade Srbije kojom bi bila ukinuta posebna zaštita nad secesijskim gradskim jezgrom pravdajući to problemom upisa javne svojine Grada.

Jene Maglai, tako, predlaže da se u potpunosti skine zaštita sa svih objekata u secesijskom  zaštićenom jezgru  grada i  u ulici Braće Radića što su  najvrednije ambijentalne celine Subotice

Kad bi se ispunio zahtev Jenea Maglaia svaki secesijski i bilo koji drugi objekat od značaja mogao bi biti srušen i postao bi vrlo brzo meta spekulanata građevinskim zemljištem i  nesavesnih  investitora.

Ovo, vrlo verovatno, i jeste cilj Jenea Maglaia, pogotovo imajući u vidu na koji način je urađen Generalni plan 2005. i regulacioni planovi potom. Upravo tako što je Jane Maglai, tada predsednik Gradskog odbora SVM-a, diktirao planska rešenja direktoru Zavoda za urbanizam, takođe kadru SVM-a.

Javna je tajna da su špekulanti građevinskim zemljištem i investitori bili redovna klijentela Jenea Maglaia. Ne dozvolimo, međutim, Jeneu Maglaiu da i dalje nanosi štetu Gradu. Sprečimo ga u njegovoj nameri da se sa secesijskog, zaštićenog jezgra grada i ulice Braće Radić skine režim posebne zaštite.

Ovom prilikom pozivamo građane Subotice i nevladine organizacije da spreče Jenea Maglaia u ovom bezumnom i štetnom poduhvatu. Nismo ga sprečili kada je 2007. u Skupštini grada bio najglasniji zagovornik rušenja pozorišta, sprečimo ga sada.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 3069
Povezane teme

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.