Komentara: 31
Pregleda: 6464

DS: "Šta je izazvalo poplavu?"

19.06.2019. u 14:53h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica povodom jučerašnjih poplava u gradu prenosimo u celosti.
DS: "Šta je izazvalo poplavu?"

Građani Subotice su juče bili svedoci pojave nastanka poplava usled malo jačeg letnjeg pljuska. Neobično je što su poplave nastale i u onim delovima grada koji se nalaze na većim visinama, što se dosad nikad nije dešavalo. Pri intenzivnim pljuskovima poplave bi nastajale samo u niskim delovima grada, kao što je Mlaka i obavezno ispod nadvožnjaka na Palićkom putu. Kako jučerašnji pljusak nije bio intenzivniji od uobičajenih, postavlja se pitanje zašto je do poplava u ovom obimu došlo.

Uvidom u podatke sa „Portala javnih nabavki“ nailazi se na dokument:

„O D L U K A o dodeli ugovora“ po kojoj se kao najpovoljnija ponuda za javnu nabavku usluga u otvorenom postupku „Čišćenje slivnika“, bira ponuda ponuđača „BRZA VODA“ DOO, VOJVODE STEPE 463 b, 11000 BEOGRAD, koja je donesena na osnovu člana 53. Zakona o javnim nabavkama i Odluke o osnivanju Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica. Vrednost ugovorenih radova iznosi 2.430.000 dinara sa PDV-om.

Dugi niz godina posao čišćenja slivnika obavljalo je naše, subotičko Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Iako je cena bila nešto veća, to se može pravdati opremljenošću JKP „Vodovoda i kanalizacije“, kontinuiranom čišćenju slivnika, kao i stalnom pripravnošću u situacijama jakih pljuskova kada su ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ odmah izlazile na teren i uspešno sprečavalu veću štetu.

Ne ulazeći u moguće razloge zašto je posao čišćenja slivnika oduzet od JKP „Vodovod i Kanalizacija“, a imajući u vidu vremensku prognozu i najave daljih pljuskova tražimo da se najhitnije preduzmu sve neophodne mere kako u slučaju intenzivnih padavina Subotica ne bi doživela da bude poplavljena usled ljudskog nemara, nesnalaženja ili udaljenosti ulice Vojvode Stepe u Beogradu gde je sedište firme „Brza voda“ od Subotice.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 6464

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.