• Pregleda: 2494

DS osuđuje stavove Korheca iznete u "Blic" - u

DS osuđuje stavove Korheca iznete u "Blic" - u

Demokratska stranka najoštrije osuđuje stav predsednika Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine Tamaša Korheca iznet u dnevnom listu “Blic”, po kojem savet pomaže izbornu kampanju Saveza vojvođanskih Mađara, rečeno je na današnjoj press konferenciji u ovoj stranci.

Kako je citirao pokrajinski poslanik iz redova DS-a Robert Santo, Korhec je rekao za “Blic” da, iako neposredno ne učestvuje u izbornoj kampanji, nacionalni savet pomaže izbornu kampanju SVM-a, jer je ispunjavanje obećanja i programa saveta u saglasju sa programima i ciljevima te stranke.

“Nikada nismo krili da u savetu ostvarujemo politiku formulisanu od strane SVM-a” citirao je Santo.

On smatra da je to nedopustivo i da savet svake nacionalne zajednice treba da predstavlja celu zajednicu, a ne samo deo okupljen oko jedne političke organizacije koju, kako je rekao, podržava 20% Mađara.

Član Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine dr Atila Čengeri rekao je da nije iznenađen ovom izjavom, jer po njegovom mišljenju, savet se sve više pretvara u političku organizaciju čiji se ciljevi poklapaju sa ciljevima SVM-a.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

13
Pero Odgovori
Vi zaista nas građane smatrate(da ne kažem kako)
A šta radi HRVATSKO NACIONALNO VJEĆE???????(pola dshv,pola ds)
Po vama je dobar samo onaj koji podržava Demokratsku stranku!
Stefan Odgovori
Stvarno strašno, umesto da nacionalni savet radi u interesu Demokratske stranke, oni rade za nacionalni interes Mađara koje pretstavlja SVM.
Pera Odgovori
E moji demokrati i Tadić bi trebao da zastupa sve građane Srbije a ne da promoviše i zastupa samo DS-ovce.
Član51406 Odgovori
Срам им било!Ма треба их табати!Да... да...
Hotorn studija Odgovori
Smatram da doticna gospoda nemaju prava da daju bilo kakve izjave vezane za nastup drugih stranaka na izborima. Prvi razlog je krajnje nelojalan odnos prema politickoj konkurenciji, a drugi je da se predsednik drzave koji je istovremeno i predsednik vlaadajuce stranke pojavljuje u medijima i reklamira stranku, ako se setimo vremena vladavine proslog rezima i oni su uoci predizbornih kaampanja razdvajali funkciju predsednika drzave i stranke kao u svim razvijenim demokratskim zemljama.
BAĆO Odgovori
SMEJURIJA, no comment!
S Odgovori
Pa u neku ruku normalno je da Mađari podržavaju Mađare, zar ne?
Oni se smatraju "ugroženim" i pdorška nacionalnog saveta SVM-u je direktno to, nastojeći da što veću populacije mađarske nacionalnosti privole da glasaju za SVM.

DS-u sa druge strane ne odgovara to, i ovim su to javno rekli.

Zapamtite: u ratu nema nedužnih i dobrih! :)
andrea Odgovori
koje glupe vesti !!! sova kaže vrabcu : što imaš velike oči.
mija Odgovori
O Baco i lenine pa gde ste vi meni?bas sam ze zabrinuo jer Vas nema neko vreme...ajde u rupu misiju
jasso Odgovori
nisam iznenadjen nekim komentarima,ne volita DS i to je u redu,ali nije u redu da taj nacionalni savet podrzava samo SVM,zar ostale stranke madjara nisu dovoljno madjari da njih ne treba podrzavati.
mile Odgovori
Национални савети установљени као продужена рука политичких странака, су продукт закона које је усвојио и писао ДС, тако да немају права да критикују такав рад савета.
vida Odgovori
Predsednik se brine da svi budu jednako podržani, što je ok, ali što se ne brine kad su vladajuće i opozicione partije u pitanju. Tu pravilo ne važi. Ma, hajde...
Laslo Odgovori
Niste valjda ocekivali od NS madjara da podrzava dveri ili radikale?Politika je stvorila nacionalne savete a sada se trazi da budu apoliticne.Cim budem video da g.Santo i Cengeri slave 15 mart ili 20 avgust razmislicu na koga da glasam a dotle nema sanse.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.