Komentara: 13
Pregleda: 2812

DS osuđuje stavove Korheca iznete u "Blic" - u

02.04.2012. u 17:26h
Izvor: RTV Yueco
DS osuđuje stavove Korheca iznete u "Blic" - u

Demokratska stranka najoštrije osuđuje stav predsednika Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine Tamaša Korheca iznet u dnevnom listu “Blic”, po kojem savet pomaže izbornu kampanju Saveza vojvođanskih Mađara, rečeno je na današnjoj press konferenciji u ovoj stranci.

Kako je citirao pokrajinski poslanik iz redova DS-a Robert Santo, Korhec je rekao za “Blic” da, iako neposredno ne učestvuje u izbornoj kampanji, nacionalni savet pomaže izbornu kampanju SVM-a, jer je ispunjavanje obećanja i programa saveta u saglasju sa programima i ciljevima te stranke.

“Nikada nismo krili da u savetu ostvarujemo politiku formulisanu od strane SVM-a” citirao je Santo.

On smatra da je to nedopustivo i da savet svake nacionalne zajednice treba da predstavlja celu zajednicu, a ne samo deo okupljen oko jedne političke organizacije koju, kako je rekao, podržava 20% Mađara.

Član Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine dr Atila Čengeri rekao je da nije iznenađen ovom izjavom, jer po njegovom mišljenju, savet se sve više pretvara u političku organizaciju čiji se ciljevi poklapaju sa ciljevima SVM-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 2812
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.