Komentara: 73
Pregleda: 8760

DS: Nova vladajuća koalicija pala na prvom ispitu

17.12.2013. u 13:25h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti.
DS: Nova vladajuća koalicija pala na prvom ispitu

Gradski odbor Demokratske stranke sa žaljenjem konstatuje da je novooformljena koalicija, koja je osnovana pre dvadeset dana, pala već na prvom ispitu. Debakl nove većine mogao se naslutiti jer je ona nastala na ideji jednog čoveka, pa je tako princip postanuća postavljen ispred principa postignuća.

Čelnici Saveza vojvođanskih Mađara su formiranjem nove lokalne vlasti i nesposobnošću da se izbore za ono što su i sami obećavali pre 20 dana, DIREKTNO odgovorni za to što pozorište neće biti završeno do 2015. godine i to treba da znaju svi građani Subotice.

Savez vojvođanskih Mađara je prošle nedelje podneo amandman na Zakon o budžetu kojim je zatražio 150 miliona dinara za nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta u Subotici. Uzimajući u obzir da gospoda iz SVM-a od Demokratske stranke nisu tražila podršku za to, a pod pretpostavkom da su o tome razgovarali sa predstavnicima vlasti na najvišem nivou, očekivali smo da će amandman biti usvojen. Podsećamo, jedini argument za formiranje nove većine u gradskoj Skupštini bio je upravo to da ne smemo da dozvolimo da Subotica bude opozicioni grad u odnosu na republički nivo i da će nova koalicija obezbediti novac za projekte iz republičkog budžeta. Međutim, njihov amandman je prvo odbijen na sednici Vlade, a potom i na sednici Narodne skupštine Republike Srbije.

Savez vojvođanskih Mađara je u proteklih šest godina insistirao na preglomaznom i neodrživom projektu zgrade teatra, a nakon što je 2008. godine izgubio na izborima, učinio je sve što je u njegovoj moći da objekat ne bude završen. Realno je bilo moguće da, nakon izmene projekta koju je inicirao prethodni gradonačelnik Modest Dulić, radovi na zaštićenom delu Narodnog pozorišta budu nastavljeni, ali su oni sada obustavljeni i svi treba da budu svesni koji su razlozi za to. Takođe, ne treba zaboraviti da je SVM 2007. godine inicirao rušenje zgrade najznačajnije ustanove kulture, Narodnog pozorišta u Subotici.

Informativna služba GrO Demokratske stranke Subotica

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 73
Pregleda: 8760
Povezane teme

DS Subotica

Narodno pozorište

savez vojvođanskih mađara

izgradnja narodnog pozorišta

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.