Komentara: 34
Pregleda: 5183

DS: Kako je Jene Maglai već ušao u istoriju

23.06.2014. u 14:25h
Izvor: Demokratska stranka (GrO Subotica)
Saopštenje informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti.
DS: Kako je Jene Maglai već ušao u istoriju

Slučajni gradonačelnik Subotice Jene Maglai nam je ponovo sa svojim saradnicima priredio bizaran i besmislen spektakl. Svečano je, na zelenoj travi stadiona, objavio da Grad Subotica daje na upravljanje objekat stadiona Javno komunalnom preduzeću „Stadion“. Da podsetimo, to je isti onaj Jene Maglai koji je kriminalom proglasio to što je prethodna gradska vlast dala objekat zatvorenog bazena istom tom JKP „Stadion“ na upravljanje. Na dobrom smo putu. Polako ali sigurno Gradonačelnik nam savladava lekcije o tome šta je uloga JKP “Stadion”.

Zanimljivo je da je slučajni Gradonačelnik, stojeći na zelenoj travi stadiona, u jeku građevinske sezone pompezno izjavio „da je trenutno u toku javna nabavka vezana za izradu projektne dokumentacije za postavljanje reflektora” – što znači da ove godine od reflektora na stadionu nema ništa.

Kao što nema ništa ni od Narodnog pozorišta za čije se rušenje Jene Maglai 2007., kao predsednik Gradskog odbora SVM-a., najglasnije i najžustrije zalagao u Skupštini grada. Nema nastavka gradnje, nema obećanih “obezbeđenih para iz Beograda za završetak izgradnje”, nema čak ni gotovog projekta, pa još uvek ne znamo kako bi pozorište trebalo da izgleda.

Da nema rekonstrukcije fasade Muziče škole i rekonstrukcije toplovoda, projekata koji su pripremljeni, finansijski obezbeđeni, ugovoreni i započeti za vreme gradonačelnika iz Demokratske stranke, danas se u gradu ništa iole značajnije ne bi radilo.

I od rekonstrukcije Zelene fontane imamo još jedno “ništa”. To nije više čak ni tema kojom se Jene Maglai bavi.

Pitanje je čime se uopšte bavi Jene Maglai, jer npr., na prezentaciji, održanoj u Budimpešti  potencijala za ulaganje u banjsko-hotelski kompleks na Paliću, niti Gradonačelnika, niti ikoga iz Grada nije bilo. Valjda je Gradonačelnik odlučio da štedi benzin ili je ostao veran svojoj legendarnoj izjavi da je ”izgradnja akva parka i banje na Paliću totalna glupost”.

Onaj koji je početkom 70-ih doneo antologijsku odluku o ukidanju tramvaja uspeo je u tome da se njegovo ime ne zna.

Čoveku koji je, međutim 2007. bio najglasniji za rušenje pozorišta i koji danas izjavljuje da je izgradnja akvaparka i banje na Paliću najveća glupost – ime znamo. Zove se Jene Maglai i, na žalost, slučajno je trenutni gradonačelnik Subotice.

Taj čovek, zapravo, bolje više ništa ni da ne radi, samo svojim stavovima i delima o pozorištu i o Paliću već je sebi obezbedio antologijsko mesto u istoriji Grada Subotice.

// kraj saopštenja

Izvor: Demokratska stranka (GrO Subotica)
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 5183
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

demokratska stranka Subotica

jene maglai

Demokratska stranka

gradski stadion

jkp stadion subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.