Komentara: 47
Pregleda: 6368

DS: Kako je Jene Maglai srušio Narodno pozorište bez građevinske dozvole

11.07.2014. u 15:04h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Kako je Jene Maglai srušio Narodno pozorište bez građevinske dozvole

Svakom svojom novom izjavom i javnim nastupom gradonačelnik Jene Maglai dodatno diskredituje i demistifikuje sebe i svoju nesposobnost, što je manji problem od činjenice da plasiranjem neistina i demonstriranjem neznanja i neupućenosti ponižava sve Subotičane čiji je postao slučajni čelni čovek.

Nedavnom izjavom u vezi Narodnog pozorišta, za čije se rušenje Jene Maglai najglasnije zalagao 2007. godine u Skupštini grada, Maglai je ovaj put neznanjem prevazišao i samog sebe tvrdeći da Grad nije obaveštavao Ministarstvo za kulturu o odlukama koje su donete u prethodnom periodu.

Podsećamo neobaveštenog gradonačelnika da je samo u poslednje dve godine Grad nekoliko puta obaveštavao, kako tadašnjeg premijera Srbije, gospodina Dačića, tako i nekadašnjeg ministra Petkovića, da bi poslednji put dopis bio upućen 21.10.2013., tada imenovanom ministru kulture gospodinu Tasovcu. I tada, u dopisu poslatom po ko zna koji put, smo upoznali ministra o ugovornim obavezama Republike, kao i o skupštinskim odlukama. Budući da je, dakle, notorna laž da ministarstvo nije upoznato sa obavezama i odlukama Grada, dolazimo do jednostavnog zaključka da neko ne govori istinu, ministar šarmantan ili gradonačelnik šarlatan.

Odgovor je više nego jasan i dobro poznat. Da li, posle svega, iko može ozbiljno da shvati i da više veruje čoveku koji je političku kampanju gradio, a ličnu ambiciju podupirao lažima o rupama u bazenu građenom, kako je govorio, bez dozvole, o izbornoj krađi i navodnim lažnim svetlo plavim glasačkim listićima, pričama o neverovatnim kriminalnim aktivnostima koje će raskrinkati. Sada kada je ispunio ambiciju i uzurpirao vlast, suočio se sa sopstvenom bezidejnošću i nesposobnošću, a posledice su dramatične.

Stala je izgradnja Narodnog pozorišta, “Y” kraka, odustalo se od rekonstrukcije “Zelene fontane” i sanacije fasada značajnih objekata, odustalo se od izgradnje Banje Palić, zamrznute su aktivnosti na dovođenju stranih investitora, komunalna preduzeća su pred kolapsom. Ali u njegovom nastupu ima i nešto malo istine. Rečima Jenea Maglaija da je čitav projekat vođen po partijskoj liniji, treba verovati. Kao predsednik Gradskog odbora SVM-a od 2004. godine, predsednik Skupšine i gradonačelnik, on najbolje zna kako je lično vodio projekat rušenja i izgradnje Narodnog pozorišta. I to bez građevinske dozvole i bez projekata, kako i sam priznaje.

Dajući izjavu u vezi “Y” kraka, Jene Maglai je, u prisustvu visokih zvanica iz Beograda, predstavnika republičkih vlasti, dao obrazloženje da se na trasi „Y“ kraka, gle čuda, ništa ne radi jer još 51 parcela nije eksproprisana, te da nisu urađeni projekti za kružne tokove, i da bi se radovi mogli nastaviti, „ukoliko se i ako se izmire dugovi prema izabranom izvođaču radova“. Podsećanja radi, od 2008. do 2012. eksproprisano je preko 2000 parcela, izmešteni su dalekovodi, isprojektovana je i ugovorena izgradnja celog „Y“ kraka u profilu polu-autoputa. Ne znamo da li je stvar u nesmotrenoj izjavi ili pomanjkanju bontona, ali iznošenjem činjenica da od 2012. godine na „Y“ kraku ništa nije rađeno, Jene Maglai je upravo iskritikovao učinak tada prisutnih visokih zvanica iz Beograda sa kojima uzgred deli vlast, kako u gradu, tako i u Republici, a Subotičane je nasmejao još jednim originalnim alibijem za nerad i javašluk.
Do sada smo od gradonačelnika čuli sve moguće i nemoguće razloge, od svetske ekonomske krize, nestabilne političke situacije u zemlji, nerazumevanja viših nivoa vlasti, nedostatka novca, balasta prethodne vlasti, komplikovanih procedura, pravnih začkoljica, nestabilnih koalicionih odnosa, itd. i priznajemo da je jedino što je impresivno kod Jenea Maglaija neverovatna kreativnost u pronalaženju alibija za svoj rezultatski i organizacioni fijasko.

Dragi gradonačelniče, u istom tom okruženju su vaši prethodnici radili, i iza sebe ostavili rezultate, kao što su fabrike, izgrađen zatvoren bazen, sve sa dozvolom za samo 5 meseci, nastavili izgradnju Narodnog pozorišta, srušili betonski skelet u centru grada, pokrenuli projekat razvijanja Palića, unapredili sportsku i ostalu komunalnu infrastrukturu…

Dakle, čuli smo milion razloga kako ne može da se radi, a ni jedan kako može i mora. Ako već u okruženju nemate nikoga od koga možete da čujete neku mudru izreku ili savet, sa zadovoljstvom Vam prenosimo jednu narodnu mudrost koja kaže da “Čovek koji nešto hoće, pronalazi način, a onaj koji neće i ne zna, uvijek pronalazi izgovor". Prepoznajte se.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 6368
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Narodno pozorište

jene maglai

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.