• Pregleda: 5999

DS: Kako je Jene Maglai srušio Narodno pozorište bez građevinske dozvole

Saopštenje informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Kako je Jene Maglai srušio Narodno pozorište bez građevinske dozvole

Svakom svojom novom izjavom i javnim nastupom gradonačelnik Jene Maglai dodatno diskredituje i demistifikuje sebe i svoju nesposobnost, što je manji problem od činjenice da plasiranjem neistina i demonstriranjem neznanja i neupućenosti ponižava sve Subotičane čiji je postao slučajni čelni čovek.

Nedavnom izjavom u vezi Narodnog pozorišta, za čije se rušenje Jene Maglai najglasnije zalagao 2007. godine u Skupštini grada, Maglai je ovaj put neznanjem prevazišao i samog sebe tvrdeći da Grad nije obaveštavao Ministarstvo za kulturu o odlukama koje su donete u prethodnom periodu.

Podsećamo neobaveštenog gradonačelnika da je samo u poslednje dve godine Grad nekoliko puta obaveštavao, kako tadašnjeg premijera Srbije, gospodina Dačića, tako i nekadašnjeg ministra Petkovića, da bi poslednji put dopis bio upućen 21.10.2013., tada imenovanom ministru kulture gospodinu Tasovcu. I tada, u dopisu poslatom po ko zna koji put, smo upoznali ministra o ugovornim obavezama Republike, kao i o skupštinskim odlukama. Budući da je, dakle, notorna laž da ministarstvo nije upoznato sa obavezama i odlukama Grada, dolazimo do jednostavnog zaključka da neko ne govori istinu, ministar šarmantan ili gradonačelnik šarlatan.

Odgovor je više nego jasan i dobro poznat. Da li, posle svega, iko može ozbiljno da shvati i da više veruje čoveku koji je političku kampanju gradio, a ličnu ambiciju podupirao lažima o rupama u bazenu građenom, kako je govorio, bez dozvole, o izbornoj krađi i navodnim lažnim svetlo plavim glasačkim listićima, pričama o neverovatnim kriminalnim aktivnostima koje će raskrinkati. Sada kada je ispunio ambiciju i uzurpirao vlast, suočio se sa sopstvenom bezidejnošću i nesposobnošću, a posledice su dramatične.

Stala je izgradnja Narodnog pozorišta, “Y” kraka, odustalo se od rekonstrukcije “Zelene fontane” i sanacije fasada značajnih objekata, odustalo se od izgradnje Banje Palić, zamrznute su aktivnosti na dovođenju stranih investitora, komunalna preduzeća su pred kolapsom. Ali u njegovom nastupu ima i nešto malo istine. Rečima Jenea Maglaija da je čitav projekat vođen po partijskoj liniji, treba verovati. Kao predsednik Gradskog odbora SVM-a od 2004. godine, predsednik Skupšine i gradonačelnik, on najbolje zna kako je lično vodio projekat rušenja i izgradnje Narodnog pozorišta. I to bez građevinske dozvole i bez projekata, kako i sam priznaje.

Dajući izjavu u vezi “Y” kraka, Jene Maglai je, u prisustvu visokih zvanica iz Beograda, predstavnika republičkih vlasti, dao obrazloženje da se na trasi „Y“ kraka, gle čuda, ništa ne radi jer još 51 parcela nije eksproprisana, te da nisu urađeni projekti za kružne tokove, i da bi se radovi mogli nastaviti, „ukoliko se i ako se izmire dugovi prema izabranom izvođaču radova“. Podsećanja radi, od 2008. do 2012. eksproprisano je preko 2000 parcela, izmešteni su dalekovodi, isprojektovana je i ugovorena izgradnja celog „Y“ kraka u profilu polu-autoputa. Ne znamo da li je stvar u nesmotrenoj izjavi ili pomanjkanju bontona, ali iznošenjem činjenica da od 2012. godine na „Y“ kraku ništa nije rađeno, Jene Maglai je upravo iskritikovao učinak tada prisutnih visokih zvanica iz Beograda sa kojima uzgred deli vlast, kako u gradu, tako i u Republici, a Subotičane je nasmejao još jednim originalnim alibijem za nerad i javašluk.
Do sada smo od gradonačelnika čuli sve moguće i nemoguće razloge, od svetske ekonomske krize, nestabilne političke situacije u zemlji, nerazumevanja viših nivoa vlasti, nedostatka novca, balasta prethodne vlasti, komplikovanih procedura, pravnih začkoljica, nestabilnih koalicionih odnosa, itd. i priznajemo da je jedino što je impresivno kod Jenea Maglaija neverovatna kreativnost u pronalaženju alibija za svoj rezultatski i organizacioni fijasko.

Dragi gradonačelniče, u istom tom okruženju su vaši prethodnici radili, i iza sebe ostavili rezultate, kao što su fabrike, izgrađen zatvoren bazen, sve sa dozvolom za samo 5 meseci, nastavili izgradnju Narodnog pozorišta, srušili betonski skelet u centru grada, pokrenuli projekat razvijanja Palića, unapredili sportsku i ostalu komunalnu infrastrukturu…

Dakle, čuli smo milion razloga kako ne može da se radi, a ni jedan kako može i mora. Ako već u okruženju nemate nikoga od koga možete da čujete neku mudru izreku ili savet, sa zadovoljstvom Vam prenosimo jednu narodnu mudrost koja kaže da “Čovek koji nešto hoće, pronalazi način, a onaj koji neće i ne zna, uvijek pronalazi izgovor". Prepoznajte se.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)

povezane teme

47
wecker Odgovori
Sto se svadjate to je vasa stvar a gradjani samo mogu izvuci pouku iz svega, nego recite dali Y krak ima dozvolu il se radi na crno.
STOP saopštenjima!!! Odgovori
Ima li kraja ovom ludilu? da li možete da nas poštedite saopštenja političkih partija? koriste medije da bi širili svoju demagogiju i očigledno misle da su svi naivni i neinteligentni pa gutaju sve što im se servira! bogu fala ima nas koji razmišljamo svojim mozgom i ne padamo na propagandu i priče za malu decu bukvalno svake političke opcije na sceni Srbije.

Zavucite se u svoje rupe i žutite malo za promenu! SVI!!!
lola Odgovori
A ovaj samo unistava! Maglai se kiti parolom - ni po babu ni po stricevima . A sve zaposljava stranacki. A mi? Koji ne zelimo da budemo deo politike mi da idemo odavde? Jel? Samo poluobrazovani, polupismeni i mediokriteti mogu imati neko mesto u ovom drustvu! Strasno! Na celne pozicije postavljaju nestrucne ljude. Ne interesuje me DS ali OVI ?! - ovo sto rade je strasno!!!!!! Unistice sve!
bunjevac Odgovori
Svaka čast DS-u na ovakvom komentaru. Nikada nisam bio član DS-a, ali se zato u potpunosti slažem sa ovim tekstom. Dokle će ovaj nesposobni Maglai zamajavati ovaj narod i Suboticu sve više upropaštavati i osiromašivati.
Bisni Odgovori
Obrni , okreni - u pravu su. Samo sta sad? Maglai i dalje vodi ovaj grad i prica sta hoce, ili sta se koaliciono dogovore. A tu vec ima sve manje smisla.
orkan Odgovori
Bravo demokrate,pravo u centar! kakav luzer boze
Simke Odgovori
Kada su smenjivali demokrate, govorili su da je potrebno upodobiti vlast sa republičkom i da će tada Suboticom poteći med i mleko. A umesto toga, za više od pola godine NI JEDAN vidljivi rezultat Maglaija i ekipe. Izgovori, izgovori i samo izgovori. Mislim da ćemo za žutima tek žaliti kada se ovi osile.
Tompus ko Bambus Odgovori
Ej, žuti, dosadni ste kao dijareja. Po narodski rečeno - k'o proliv. Dvanaest godina demonstracije vaše nesposobnosti, bahaćenja, lopovluka i budalaština je previše!!!! Ne govnajte više jer ste dozlogrdili. Pustite nas malo da dišemo - dosta ste dimili.
Pušili ste najfiniji duvan, a sada ste ga popušili. A ko popuši (tj. izgubi) ima pravo da se ljuti. A dok pušite, radite makar to dostojanstveno. :)
Always Ultra Odgovori
Well...kod vas zuta gospodo nije bilo ni nacina ni izgovora !

OliverD je zivotom garantovao Y krak ...pa ako je sve bilo u redu kako velite - zasto za njegovog ministrovanja on nije zavrsen ?? Ocekujem odgovor.

Drugo- Na Pozoristu se za vasega vakta radilo ukupno 10ak dana u nekoliko godina . Par puta se okrenuo kran , radnici doruckovali na poslu i eto nam bilo "radova" (a pare su u ko zna cijim dzepovima).

Osim vase navodne zelje za rekonstrukcijom ZeleneFontane - sta smo u praksi videli ??

Najzad - otkuda ovolika licna mrznja prema jednom beznacajnom liku poput JMaglaija ? Jos srocena u jedan ovako polupismeno , ostrasceno i neduhovito saopstenje ?
goxy Odgovori
gle ko to govori
biba Odgovori
sve tačno, od reči do reči! Samo.... kasno Janko ... ovi su zajahali na duge staze! Nego, da ja pakujem kofere!
Vesko Odgovori
Nije samo Kostunica neobavesten. Zato su sada bivsi njegovo clanovi potpuno obavesteni, o svemu.
clouseau Odgovori
Hush
Kadlec Odgovori
A koliko je dugacka lista unistenih preduzeca od 2004 pa do 2012?
braca Odgovori
Maglji bi mogao da kaze koliko je ljudi zaposlio u gradskoj upravi, s obzirom da stalno prica kako stedi i smanjuje broj zaposlenih
ka Odgovori
poštovani saopštioc, hvala na saopštenju, ali nemojte zaboraviti da svih tih godina bili ste koalicioni partneri sa SVM. Kako ste i ovih dana u kolaliciji, stvarate rekonstrukciju nove vlade Vojvodine u sastavu novih,starih političaraˇČanak-Pajtić-Tadić-Pastor. Lepa četvorka.
pajo Odgovori
Kako je neko nadogradio halu sportova bez svih dozvola?
Zoran Odgovori
Kleptokrate,bolje da cutite i Vama se trebao dogoditi narod,vise nego pok.Milosevicu!P.S.a jos nije kasno da se dogodi!
jovo Odgovori
@Kadlec
Da počnemo od slova A: 1.AGROKOMBINAT
@ Tompus ko Bambus Odgovori
Ok ok popusili smo ili ti izgubili izbore i sta sad,bas nas briga,ali ti imas problem i to velik,t[*...*]znamo se luzeru.....hajde brzo do sefa na jednu
Nikola Odgovori
Niti je DS u pravu, a kamoli SVM jer su doneli zajednicki odluku o pozoristu, ali je na SVM veca odgovornost jer su oni tada imali Kuceru na celu a sad Maglaia i nista nisu sposobni resiti a evo sad ce vec godina kako je ovaj mali paorski gradonacelnik na vlasti a i sad su mu svi drugi krivi a nije se makao od pocetka, pa i ako je bilo nekih nedostataka mogao je do sada resiti.
Zato gradonacelnice manje saopstenja, vise konkretnog rada na boljitku gradjana jer mi od ovih silnih prica nemamo nista.

Radi ili sjasi vise.
Vesko Odgovori
@ jovo, isti gazda i za POZORISTE i za AGROKOMBINAT. I dalje mu nista ne fali, cak i napreduje.
VILA SA VELEBITA Odgovori
Budimo iskreni imali su promašaja i jedni i drugi u pogrešnim investicijama zato pružite ruku jedni drugima i jencika i oliver više vole ovaj grad nego neki koji hoće ovde u centru da grade planinu a isti ti trljaju ruke i slade se vašim prepiranjem-nedamo naše gelegunje-
macor Odgovori
Davno sam čitao ovako dobro saopstenje... sve je istinito. nesposobni tehnokrata sa sumnjivom prošlošću koji pokušava da napadom na druge prekrije svoi nerad i frustracije.
MIJA Odgovori
Što se stalno bunite, imate za sobom mnogo godina ,što niste završili ono što ste započeli ?Ali onda bi vam džepovi bili prazni kao što su naši!
jovo Odgovori
@Vesko
To je zato što smo reformisali pravosuđe tako da su neki ljudi iznad zakona.To nije nigde napisano ali se uspešno sprovodi u praksi.Taj gospodin je dobar primer za tvrdnju da zakoni nisu isti za sve.
Pera Veliki Odgovori
Svi ste isti,bedni i jadni političari a još gori pijuni partijski koji se prodaju za šaku pirinča ili blejačku platu u biblioteci ili nekom zavodu.Još malo pa nestalo.Neće biti više mesta za blejače!
Ajde dosta Odgovori
Ajde molim vas dosta nam je DS saopstenja! Znamo kakvi ste vi bili, mislili smo da nema gore od vas kad ono ima SVM! Prekinite da dajete saopstenja, bolje se pokrite usima, da se podsetimo sta ste vi sve radili i obecali pa nista niste ispunili! CUTITE I STIDITE SE!!!
I triba tako.....Naopako.. Odgovori
Vragu i njegovim demonima i odgovara ovako da se svit svađa i nervira. Nit virujem ovim nazovi demokratama jer su nas ojadili do gole kože, nit virujem onom što je glaso u ono vrime devedeseti da skoro ciloj Subotici triba dat po jedan el dva sendviča al ništa nije ni onaj debeli iz Novog sada što viče di su novci , a novci njemu u džepu isto tako i jovaj Đeno naš polgarmešter i taj s vragom tikve sadi. I bolje se okrenite malo oko sebe pa dođite vidite kako se održavaje drva što su vaši sledbenici posadili po Tavankutu. Da nema kiše BOGU fala, nebi ta drva niko ni zalivo jel onaj vaš što odvlači pisak iz Tavankuta posli onog gnusnog potkopavanja čoviku pod kuću, više ni ne šalje tročlanu ekipu za čišćenje nazovi parka. Taj što je potkopavo pod kuću čoviku nije kriv, jel on obrće novce od Tavankuckog piska, krivi ste Vi jel ste na vlasti sa DSHV u selu. Triba puštiti mlad svit nek gazduje selom, nemora bit u partiji imamo mi učnog svita ne sa završenim kursom za frizera..
Muka mi je DSa Odgovori
A jeb.te ovaj DS mi se toliko gadi da cu eksplodirati! Pa da li vi imate i trunke stida i srama u sebi???
Manite se vise saopstavanja majm.ni jedni, koliko ste krali is ve unistili za tih 10-12 godina da vam ni Idi Amin niti Husein niti Gadafi nisu ravni po pljacki i otimacini. MANITE SE VISE I NEMOJTE I DALJE DA MRCVARITE NAROD! Ko vise i slusa DS??? Da mi kazete da je dan u podne - ne bih vam verovao! A neznam da je i crni Djavo na vlasti pa i taj bi bio bolji od DSa koji nas je bukvalno opljackao i unistio! Budite srecni sto nisu 50-te i da nije SSSR jer bi vam samo Staljin mogao odrediti pravomernu kaznu za svo zlo sto ste pocinili! Zato se lepo manite vise maltretiranja ovoga naroda! Ako neko onda je to DS koji nema prava da kaze ni jednu rec! ZACEPITE VISE NEKULTURNI STE!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.