Komentara: 3
Pregleda: 4914

DS ide na pokrajinske izbore sa šest nacionalnih zajednica

17.03.2012. u 18:18h
Izvor: RTV Yueco
DS ide na pokrajinske izbore sa šest nacionalnih zajednica

Demokratska stranka (DS) juče je u Novom Sadu potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Skupštinu Vojvodine sa nacionalnim savetima šest nacionalnih zajednica sa sedištem u Pokrajini.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić rekao je da će, pored nastupa na pokrajinskim izborima, tu stranku podržati nacionalni savet Rumuna, Rusina, Makedonaca, Slovaka, Roma i Hrvata i na izborima za Skupštinu Srbije.

"Ovih dana imamo inflaciju mnogih manjinskih stranaka koje nemaju veliko uporište kod birača. Mi smo za partnere izabrali nacionalne savete, koji će nam pomoći da lakše ostvarimo njihove nacionalne interese", rekao je Pajtić novinarima u DS-u.

Prema njegovim rečima, sporazum garantuje svim nacionalnim savetima da će imati svoje predstavnike na proporcionalnoj listi na pokrajinskim izborima i biće nakon izbora zastupljeni u oba parlamneta.

Predstavnici svih šest nacionalnih zajednica danas su rekli da su podržali DS, jer se ta stranka pokazala kao pouzdan partner u negovanju nacionalnih interesa manjinskih zajednica i zato što je čvrsto opredeljena za proceš evro-integracija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4914
Povezane teme

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.