Komentara: 4
Pregleda: 4458

DS i SVM blizu dogovora?

20.06.2012. u 17:38h
Izvor: RTV Yueco
DS i SVM blizu dogovora?

Demokratska stranka i Savez Vojvođanskih Mađara postigli su dogovor da u narednih deset dana izađu u javnost sa jasnim stavom o tome da li će zajedno učestvovati u vlasti ili ne, izjavio je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici Modest Dulić. On je rekao da su razgovori dve strane nastavljeni danas i očekuje da će u naredne dve nedelje biti održan nastavak konstitutivne sednice Skupštine grada, a do tada će biti poznato ko će biti gradonačelnik. Za sada je jedino sigurno da će on biti iz Demokratske stranke.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici Modest Dulić izjavio je da su danas nastavljeni pregovori ove stranke sa Savezom vojvođanskih Mađara, i ocenio da su dve strane približile stavove. Pre njegovim rečima, dve stranke su se dogovorile da u narednih sedam do deset dana izađu sa jasnim stavom da li će ili ne zajedno učestvovati u vlasti. Pored DS i SVM, Dulić podrazumeva da će u vlasti učestvovati i LSV; LDP; SPS i stranke Bunjevaca, i očekuje da će to prihvatiti i SVM. Ukoliko u narednih deset dana bude iskristalisan dogovor dve najveće stranke u Subotici, konstitutivna sednica Skupštine mogla bi biti nastavljena početkom jula, odnosno u naredne dve nedelje. Za sada nije poznat odgovor na jedno od ovih dana najčešće postavljanih pitanja u Subotici: Ko će biti gradonačelnik?

U samom Savezu vojvođanskih Mađara ne žele da daju bilo kakve komentare oko pregovora dok se ne iskristališe dogovor. U Demokratskoj stranci Srbije kažu da pored neformalnih, zvaničnih razgovora sa rukovodstvom Demokratske stranke o njihovom učešću u vlasti nije bilo. Visoki funkcioner Srpske napredne stranke Gojko Radić ocenjuje da formiranje vlasti u Subotici “čeka” formiranje vlasti u Beogradu. Radić kaže da naprednjaci oko formiranja vlasti u Subotici nisu ni sa kim vodili razgovore.

Politikolog Boško Kovačević ocenjuje da odugovlačenje sa formiranjem vlasti u Subotici govori da se o tome odlučuje na nivou pokrajine ili republike, odnosno da su obećanja koja su data u kampanji u nesrazmeri sa brojem mesta u vlasti.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Subotica održana je sedmog juna. Na njoj su verifikovani mandati 67 odbornika, ali nije izabran predsednik Skupštine, potpredsednik ni sekretar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4458
Povezane teme

DS Subotica

svm

savez vojvođanskih mađara

lokalni izbori u subotici

izbor gradonačelnika

Demokratska stranka

gradska vlast

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.