Komentara: 43
Pregleda: 3555

DS: Da li SVM smenjuje sve nekvalitetne gradonačelnike i predsednike opština?

09.12.2014. u 15:17h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti.
DS: Da li SVM smenjuje sve nekvalitetne gradonačelnike i predsednike opština?

Prošle nedelje, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor je izjavio da je predsedništvo te stranke donelo odluku da smeni predsednicu opštine Bačke Topole navodeći  kao razlog i to što je “duže vreme nezadovoljan kako funkcioniše opština u kojoj se mesecima ništa značajno ne odvija”.

Koristimo priliku da pitamo gospodina Pastora da li će predsedništvo SVM-a, kao i u slučaju Bačke Topole konačno doneti odluku da smeni gradonačelnika Subotice, Jenea Maglaia, osobu koja je na čelu najnekompetentnije subotičke lokalne vlasti u savremenoj istoriji grada.

Sigurni smo da gospodin Ištvan Pastor deli nezadovoljstvo i građana Subotice, pošto se ni u našem gradu već godinu dana “ništa značajno ne odvija”. Štaviše, sigurni smo da i sam gospodin Pastor vidi da Jene Maglai upravlja gradom  bez vizije, bez ideje, nestručno i štetno po grad i po građane: Nije doveo nijednog investitora, projekat izgradnje banje na Paliću je proglasio “glupošću”, sa radovima na pozorištu kasnio godinu dana, a zatim probio budžet za izgradnju za najmanje 5 miliona evra, Zelenu fontanu je potpuno zaboravio, a Glavni gradski trg sveo na vašarište.  Podigao je  poreze i komunalije u vreme kad se građanima smanjuju plate i penzije, a u trošenju budžetskih sredstava priredio afere oko asfaltiranja ulica, sumnjivih kupovina poslovnih prostora, itd.

Ne želeći da iko pomisli da Demokratska stranka u ovom trenutku želi učešće u vlasti, ipak izražavamo uverenje da je i Savez vojvođanskih Mađara svestan štete koju Jene Maglai čini ne samo Subotici i Subotičanima već i samom Savezu vojvođanskih Mađara, te da će, kao i u slučaju Bačke Topole, predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara doneti ispravnu odluku i kao najveća odbornička grupa iz svojih redova predložiti novog gradonačelnika.

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 43
Pregleda: 3555
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.