• Pregleda: 3230

DS: Bio jednom jedan grad

Saopštenje Informativne službe Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Bio jednom jedan grad

Izveštaj o šestomesečnoj realizaciji budžeta pokazatelj je dubine finansijskog kolapsa u koji je Suboticu dovela gradska vlast.

Poslednja dešavanja u sferi kulture pokazatelj su, međutim, kulturološkog i civilizacijskog pada koji je Subotici priredila gradska vlast SVM-a, SNS-a i SPS-a.

Subotici, koja je uvek stremila da bude Grad, a od koje su današnji vlastodršci za par meseci napravili Palanku bez nade.

Dešavanja na Otvorenom univerzitetu, kulturnoj i obrazovnoj instituciji kojoj zbog partijskog namirivanja preti urušavanje, moguće gašenje Međunarodnog filmskog festivala i Međunarodnog festivala pozorišta za decu,  jedna su strana ove politike.

Dešavanja na glavnom gradskom trgu, među avetima Narodnog pozorišta i Zelene fontane, za koje je gradska vlast krajnje nezainteresovana, druga su strana: Praktična zabrana održavanja sajma knjiga na glavnom gradskom trgu, ali zato svesrdna podrška gradske vlasti  pevačima novokomponovanog šunda i vašarima, manifestacijima koje slave svinjokolje i svinjske prerađevine, daju Subotici čak i apsurdno  nadrealan karakter.

Ne, nije to “balkanizacija”, ovo što nam se dešava je potpuna provincijalizacija i degradacija jednog grada.

Nesuđeni počasni građanin Subotice, pokojni Radomir Konstantinović u svojoj “Filozofiji palanke” kaže: “Između sela i grada, ovako zaboravljen, svet palanke nije ni selo ni grad”.

I to je upravo to što današnji vlastodršci prave od Subotice: Palanku bez nade i budućnosti, zatvorenu i zaboravljenu.

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)

povezane teme

15
Srbo Odgovori
Bio jednom jedan grad (prelep),dok nisu došli "žuti mravi",i ceo grad opustošili!
Vesko Odgovori
Puno toga ste u pravu i podrzavam vase saopstenje, ali veci efekat bi bio da ste vi to
na vreme uvideli, kada ste bili u ljbavi sa SVM. Bolje da ste onda otkacili koalicionog
partnera ili da ste dali ostavke, umesto da su gori otkacili vas, kao blato sa cipela. Tit-
rali ste SPS-u,DSS i nekim barbikama i manekenima, umasto da ste se vise posvetili
svojim clanovima. A izigrali ste i predsednika stranke, vasi rukovodioci koji vas jos
uvek vode.
bojanamodelsica Odgovori
Bas se pitam ko vama pise ova smesna, gruba i glupa saopstenja??? Vucinic, Kovac Striko ili Guslov...i nema vas vise.
Always Ultra Odgovori
Sve je to tacno sto napisahu ali po pravilu svaki put zaboravljaju da potpisu na prvom mestu sebe u kolumni krivaca ispod optuznice za ubistvo grada.

Kako je neko vec lepo rekao - u vreme DS-a smo imali "fensi truljenje" drustva , a sada imamo nesposobne kadrove koji oklevaju ili ne znaju da sklone tu trulez ( s tim da je SVM deo te hrpe trulezi , a nesposobnjaci su ti koji oklevaju ili ne znaju da je sklone).
mz/x Odgovori
Au bogati - sta ovo bi ? pa ringispil je u pokretu,onda se ne mozes popet.
Sramota Odgovori
"I to je upravo to što današnji vlastodršci prave od Subotice: Palanku bez nade i budućnosti, zatvorenu i zaboravljenu".-pa kako vas nije sramota!!!!!!Pa vi ste napravili ovo od grada zajedno sa Ljub-Kis-Živkom,Lazom,Sašam...da ih ne nabrajam sve ,znaju svi sva imena.Pa uništili ste ga toliko da nade nema,potonuli smo,gde je to fajno pozorište koje je Ljubica veličala da će biti gotovo najkasnije 2012 godine??????????Srušili ste najstariji simbol kulture u Subotici,umesto da ste ga sa manje para osposobili u roku pola godine.A ne,trebali su ti novci vaše alave guzice!!!!!!!!!!!!!!!
Sramota Odgovori
Da ne zaboravim dodati-svojim delanjem ste nas i doveli dovde,vi ste nas gurnuli tu gde smo i zahvaljujući vama oni sada vladaju,da ste radili pošteno i za građane bili biste sigurno izabrani.Ali presudile su vaša alave guzice,i zato bolje da ćutite i da se uvučete u mišije rupe.Samo zahvaljujući vama smo tu -gde smo.Posledice su se uočavale već 20008 godineda bi danas uočili dno dna.Nikada vas nećemo zaboraviti,zbogom srame sramotni!!!!!!Nikada građanima niko nije oduzeo toliki entuzijazam(5.oktobar) kao vi gospodo draga.Za Miloševića smo znali ko je i šta je a vi ste prevaranti nad prevarantima,Sloba ispade gospodin čovek naspram vas srame sramotni.Toliko.
Lalo Odgovori
Pa bolje, da niste izjavili nista!!! Svi ste meni isti DS, SNS, VMSZ, DSS, SBB...... itd. Isti k.... drugo pakovanje.. Strucnjak do stucnjaka!!!
Dr. Truth Odgovori
Sramoto, šta se tebi sve ne priviđa...bruka
mali Odgovori
zuta kuga prosla gradom
Srbo Odgovori
@Dr.Truth
Na kakvim ste vi "supstancama",ako ne vidite na šta naš nekadašnji lepi grad
sada liči?Ako je ovo vama priviđanje,onda ste vi zaista u velikim zdravstvenim problemima,ili vam se dešavaju halucinacije?U svakom slučaju "sramota" je izneo/la divne komentare,koji nevide to isto jedino ako ne misle dobro ovom gradu i njenim građanima!
Cummiball Odgovori
Gde su bicikle SU-BIKE?????
Ili samo nema niko da izveštava o finansijskim efektima poslovanja ovog sistema i opravdanosti uvođenja istog.
Kada budu na licitaciji, i ja bih voleo jednu biciklu da kupim za sitne pare.
Cummiball Odgovori
Našao sam bicikle.
Odneli su žuti, žute bicikle u zemlju gde žive ljudi žute rase.
Uvek u pravu Odgovori
Umesto da na taj datum ćutite vi ste rešili da izvršite samoubistvo.J..o vas 5. oktobar a i onaj sledeći dan tj. dan kad smo se trebali probuditi kako ste obećali u boljoj i lepšoj Srbiji. Vi ste gori od bilo kakvog cunamija i zato m..š rušitelji Subotice.
Pravdoljub Odgovori
POLITIČARI? Imate li hrabrosti još da nam pričate? Molit će te Gospoda i ovaj narod da Vam nesudi. Ne samo Vama demokrate nego svima koji ste nas doveli di prosjačkog štapa. Dok tvoje dete političaru pije i jede do mile volje moje nema mleka jer se nema. Za decu ginem ako treba.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.