Komentara: 24
Pregleda: 9779

Državni sekretari iz SVM-a u Vladi Republike Srbije

29.04.2014. u 17:26h
Izvor: Radio Subotica
Savez vojvođanskih Mađara je na izborima 16. marta dobio široku podršku građana za ostvarivanje programskih ciljeva iz izbornog programa, i to u okviru buduće vladajuće koalicije i učešćem u radu Vlade Republike Srbije, saopštava SVM.
Državni sekretari iz SVM-a u Vladi Republike Srbije

Zaključivanjem koalicionog sporazuma sa Srpskom naprednom strankom, programski prioriteti SVM–a postali su sastavni deo ciljeva nove Vlade Srbije. Integralni tekst koalicionog sporazuma SNS–a i SVM–a dostupan je na sajtu Saveza vojvođanskih Mađara.

Savez vojvođanskih Mađara će u Vladi Republike Srbije učestvovati na nivou državnih sekretara.

U skladu sa odlukom Predsedništva SVM–a, predlog iz reda članova na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja je doktor Ferenc Vicko, docent na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, lekar specijalista hirurg, u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern, diplomirani inženjer tehnologije, u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija dr Lukrecija Đeri, vanredni profesor na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno–matematičkom fakultetu u Novom Sadu, u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Atila Juhas, diplomirani agronom, u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Laslo Čikoš, socijalni radnik. U stručni tim za projekte Predsednika Vlade, SVM delegira Balinta Juhasa, diplomiranog ekonomistu, saopštava Savez vojvodjanskih Madjara.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 9779
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.