Komentara: 29
Pregleda: 3687

Druženje dece iz "Naše radosti" i Prihvatnog centra

13.12.2018. u 17:16h
Izvor: Subotica.com
Deca migranti i mališani u vrtiću “Šumice” zajedno su na kreativnoj radionici ukrašavali čestitke, koje će na Međunarodni dan migranata, 18. decembar, biti poslate na 900 adresa širom Srbije.
Druženje dece iz "Naše radosti" i Prihvatnog centra

Kreativna radionica organizovana sa ciljem da se deci iz Prihvatnog centra pruži prilika za druženje sa svojim vršnjacima, mališanima koji pohađaju Predškolsku ustanovu “Naša radost”. Pored podsticanja kreativnosti kod dece, ideja radionice bila je i da skrene pažnju na položaj migrantske populacije.

- Oni nemaju priliku često da se druže i susreću i pored kreativnosti koju će moći da ispolje na radionici, oni će učestvovati zajedno u jednoj akciji podizanja svesti javnosti i informisanosti o položaju migranata i njihovim ljudskim pravima globalno u svetu, ali i u Srbiji - rekla je službenica za odnose s javnošću Međunarodne organizacije za migracije, Radmila Borozan.

Učešće u radionici uzeli su i članovi Udruženja socijalne perspektive, koji su predstavili tihe knjige “Maštalice”, koje su za vreme trajanja projekta šile migrantkinje smeštene u Azilnom centru Bogovađa.

- Tihe knjige su knjige od prirodnih materijala, to je jedan vid rada gde žene stvaraju knjige koje pomažu deci uzrasta do 7 godina da razviju inteligenciju, sitnu motoriku i logično razmišljanje. One su stvarale prava umetnička dela i danas smo želeli da to predstavimo u Subotici - istakla je Marija Savić iz Udruženja socijalne perspektive.

U našoj zemlji trenutno boravi oko 3800 migranata, koji su raspoređeni u 11 prihvatnih i 5 azilnih centara. Četvrtinu migrantske populacije čine deca, od kojih je oko 300 uključeno u školski sistem, a 40 mališana migranata pohađa naše vrtiće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 3687
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

naša radost

predškolska ustanova naša radost

prihvatilište za migrante

deca migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.